14 sep 2017 06:00

14 sep 2017 06:00

IFK Ystad vill tillbaka till Handbollsligan

HANDBOLL: Inför seriestarten i allsvenskan

IFK Ystad vill tillbaka till Handbollsligan.
Det brukar dock inte vara lätt för lagen som har åkt ner från den högsta serien och det är flera lag i allsvenskan som satsar uppåt.
Det är upplagt för en jämn toppstrid om seriesegern och kvalplatserna.

IFK Ystad åkte ur Handbollsligan förra säsongen och mot den bakgrunden riktas blickarna mot laget inför säsongen i allsvenskan.

Ystad vill ta sig tillbaka till landets högsta serie men det har historiskt visat sig vara svårare än väntat.

Andra lag som har degraderats från Handbollsligan såsom HK Drott och Västeråsirsta HF de senaste åren för nu en tillvaro i division 1.

Ystad, där tränaren Kenneth Andersson kör vidare, har dock fått behålla många spelare som fick känna på elitspel förra året och dessutom är trotjänaren Henrik Knudsen, 35 år, kvar i laget. Ystad siktar högt och klubben har som uttalat mål att ta sig tillbaka.

Förlorade i kvalet

Tyresö Handboll, Amo HK och Önnereds HK kvalade till Handbollsligan i våras efter att ha slutat bakom seriesegrande OV Helsingborg HK. Alla tre lagen blev utslagna med 3–0 i matcher. Den här säsongen gör de ett nytt försök och de vill också vara med och slåss i toppen.

IF Hallby gjorde en mycket stark säsong som nykomling i allsvenskan förra året och var nära att till och med få kvalspela till högsta ligan. I slutändan skiljde det bara ett poäng till fjärdeplatsen. Hallby har ett spännande lag och här kan vi notera att bröderna Järlsfors, Joel och Jesper, samt Eric Alverus som tidigare spelat i IFK Skövde numera huserar i Jönköpingsklubben.

Önnereds HK och Skånela IF är andra lag som nämns som potentiella topplag i allsvenskan.

Tre nykomlingar

HK Country, Kungälvs HK och HK Torslanda Elit är nykomlingar i allsvenskan och får sikta på att försöka hänga kvar.

Det är många streck att spela om i allsvenskan både uppe och nere i tabellen. Det är onekligen upplagt för en spännande säsong.

IFK Ystad åkte ur Handbollsligan förra säsongen och mot den bakgrunden riktas blickarna mot laget inför säsongen i allsvenskan.

Ystad vill ta sig tillbaka till landets högsta serie men det har historiskt visat sig vara svårare än väntat.

Andra lag som har degraderats från Handbollsligan såsom HK Drott och Västeråsirsta HF de senaste åren för nu en tillvaro i division 1.

Ystad, där tränaren Kenneth Andersson kör vidare, har dock fått behålla många spelare som fick känna på elitspel förra året och dessutom är trotjänaren Henrik Knudsen, 35 år, kvar i laget. Ystad siktar högt och klubben har som uttalat mål att ta sig tillbaka.

Förlorade i kvalet

Tyresö Handboll, Amo HK och Önnereds HK kvalade till Handbollsligan i våras efter att ha slutat bakom seriesegrande OV Helsingborg HK. Alla tre lagen blev utslagna med 3–0 i matcher. Den här säsongen gör de ett nytt försök och de vill också vara med och slåss i toppen.

IF Hallby gjorde en mycket stark säsong som nykomling i allsvenskan förra året och var nära att till och med få kvalspela till högsta ligan. I slutändan skiljde det bara ett poäng till fjärdeplatsen. Hallby har ett spännande lag och här kan vi notera att bröderna Järlsfors, Joel och Jesper, samt Eric Alverus som tidigare spelat i IFK Skövde numera huserar i Jönköpingsklubben.

Önnereds HK och Skånela IF är andra lag som nämns som potentiella topplag i allsvenskan.

Tre nykomlingar

HK Country, Kungälvs HK och HK Torslanda Elit är nykomlingar i allsvenskan och får sikta på att försöka hänga kvar.

Det är många streck att spela om i allsvenskan både uppe och nere i tabellen. Det är onekligen upplagt för en spännande säsong.

Premiäromgången

Allsvenskan: 16/9: Kungälvs HK–HK Country, Skånela IF–Rimbo HK Roslagen, IFK Tumba–HK Varberg, Amo HK–Önnereds HK, HK Torslanda Elit–IFK Ystad HK. 17/9: IF Hallby H–Tyresö Handboll. 19/9: RP IF Linköping–LIF Lindesberg.