14 sep 2017 06:00

14 sep 2017 06:00

Schneider: "Vi har en större bredd"

HANDBOLL: Inför seriestarten i allsvenskan

HK Country är tillbaka i allsvenskan och den här gången för att stanna. Klubben har dragit lärdomar ifrån förra sejouren i landets näst högsta serie och tränaren Henrik Schneider tycker att laget har en högre lägsta nivå.
– Vi har en större bredd och är inte lika sårbara för skador, säger han.

Sejouren i allsvenskan blev bara ettårig förra gången. Nu gör HK Country ett nytt försök att etablera sig på den här nivån.

– Vårt huvudmål är att vi ska vara kvar i allsvenskan. Vi förstår också samtidigt att vi får slå ur underläge ganska ofta i den här serien. Ska vi vinna matcherna måste vi så klart göra ett gediget arbete men också förbereda oss på bästa sätt, säger HK Countrys tränare Henrik Schneider och fortsätter:

– Det gäller att vi tar de här poängen som krävs. Vi resonerar i att vi behöver få ihop 20 poäng. Så har det varit historiskt. Samtidigt som vi förstår att det kommer att bli tufft ser alla framemot säsongen och tycker att det ska bli riktigt roligt.

Har dragit lärdom

Klubben har dragit lärdomar ifrån senaste säsongen i allsvenskan 2015/2016.

Schneider pekar ut främst två saker som blir viktiga för laget att göra annorlunda.

– Vi måste försöka att vara bra med redan från början. Senast vi var uppe i allsvenskan kom vi i gång väldigt sent med att skrapa ihop poäng och tog vår första seger väldigt sent. Sedan skiljde det ändå bara några segrar ifrån att vi skulle få kvala för att hänga kvar men den dåliga starten blev en tung belastning för oss.

– Vi visade då, vilket vi måste göra den här säsongen också, en jättegod moral och spelade bra mot alla lagen. Det var väldigt många matcher som var jämna. Det viktigaste hade varit att vinna mot rätt lag. Vi förlorade mot lagen som vi konkurrerade med på hemmaplan. Det hade varit bättre att vinna dem matcherna än att sedan slå topplagen. Det gäller att vara bra i och vinna rätt matcher, fortsätter Henrik Schneider.

Defensiven en nyckel

Försvars- och målvaktsspelet blir återigen betydelsefulla parametrar för HK Country under säsongen.

– Vi bygger mycket på vårt försvarsspel och vi ser gärna att vi kan utnyttja kontringar på ett ännu bättre sätt och få utdelning på vårt goda försvarsspel. Det är vår önskan och det kommer bli viktigt. Sedan har vi bra mittsexor som vi måste utnyttja på ett bra sätt.

Vad vill du helst se i ert spel?

– Det är att vi kan komma upp en nivå till när det gäller aggressiviteten i försvarsspelet och spela lite mer vårdat. Vi har inte råd med att ha en lång dålig period i matcherna och släppa många mål. Vi måste vara noggranna med det vi gör och spela lite snålt emellanåt.

Bra försäsong

Schneider är nöjd med försäsongen. Han tycker att spelarna har en bra fysisk status och att laget fått in spännande nyförvärv.

– Jag tycker att vi har en högre lägsta nivå. Vi har en bättre bredd i laget och är inte lika sårbara för skador. Det är viktigt för oss för att kunna nå ett bra resultat.

– Nyförvärven är alla spelare som passar in i vår trupp. Det är unga och ambitiösa spelare som vill framåt och vill bli bra. De matchar väldigt bra spelarna i den övriga truppen. Jag tror alla kan tillföra något positivt till laget, fortsätter Henrik Schneider.

Nykomlingen Kungälvs HK väntar på bortaplan i seriepremiären.

– Vi ser framemot det oerhört mycket och tycker att det ska bli fantastisk roligt att få dra i gång.

Sejouren i allsvenskan blev bara ettårig förra gången. Nu gör HK Country ett nytt försök att etablera sig på den här nivån.

– Vårt huvudmål är att vi ska vara kvar i allsvenskan. Vi förstår också samtidigt att vi får slå ur underläge ganska ofta i den här serien. Ska vi vinna matcherna måste vi så klart göra ett gediget arbete men också förbereda oss på bästa sätt, säger HK Countrys tränare Henrik Schneider och fortsätter:

– Det gäller att vi tar de här poängen som krävs. Vi resonerar i att vi behöver få ihop 20 poäng. Så har det varit historiskt. Samtidigt som vi förstår att det kommer att bli tufft ser alla framemot säsongen och tycker att det ska bli riktigt roligt.

Har dragit lärdom

Klubben har dragit lärdomar ifrån senaste säsongen i allsvenskan 2015/2016.

Schneider pekar ut främst två saker som blir viktiga för laget att göra annorlunda.

– Vi måste försöka att vara bra med redan från början. Senast vi var uppe i allsvenskan kom vi i gång väldigt sent med att skrapa ihop poäng och tog vår första seger väldigt sent. Sedan skiljde det ändå bara några segrar ifrån att vi skulle få kvala för att hänga kvar men den dåliga starten blev en tung belastning för oss.

– Vi visade då, vilket vi måste göra den här säsongen också, en jättegod moral och spelade bra mot alla lagen. Det var väldigt många matcher som var jämna. Det viktigaste hade varit att vinna mot rätt lag. Vi förlorade mot lagen som vi konkurrerade med på hemmaplan. Det hade varit bättre att vinna dem matcherna än att sedan slå topplagen. Det gäller att vara bra i och vinna rätt matcher, fortsätter Henrik Schneider.

Defensiven en nyckel

Försvars- och målvaktsspelet blir återigen betydelsefulla parametrar för HK Country under säsongen.

– Vi bygger mycket på vårt försvarsspel och vi ser gärna att vi kan utnyttja kontringar på ett ännu bättre sätt och få utdelning på vårt goda försvarsspel. Det är vår önskan och det kommer bli viktigt. Sedan har vi bra mittsexor som vi måste utnyttja på ett bra sätt.

Vad vill du helst se i ert spel?

– Det är att vi kan komma upp en nivå till när det gäller aggressiviteten i försvarsspelet och spela lite mer vårdat. Vi har inte råd med att ha en lång dålig period i matcherna och släppa många mål. Vi måste vara noggranna med det vi gör och spela lite snålt emellanåt.

Bra försäsong

Schneider är nöjd med försäsongen. Han tycker att spelarna har en bra fysisk status och att laget fått in spännande nyförvärv.

– Jag tycker att vi har en högre lägsta nivå. Vi har en bättre bredd i laget och är inte lika sårbara för skador. Det är viktigt för oss för att kunna nå ett bra resultat.

– Nyförvärven är alla spelare som passar in i vår trupp. Det är unga och ambitiösa spelare som vill framåt och vill bli bra. De matchar väldigt bra spelarna i den övriga truppen. Jag tror alla kan tillföra något positivt till laget, fortsätter Henrik Schneider.

Nykomlingen Kungälvs HK väntar på bortaplan i seriepremiären.

– Vi ser framemot det oerhört mycket och tycker att det ska bli fantastisk roligt att få dra i gång.