14 sep 2017 06:00

14 sep 2017 06:00

Victor Röxner får större ansvar i HK Country

HANDBOLL: Inför seriestarten i allsvenskan på lördag

I IFK Skövde fick han begränsat med speltid i Handbollsligan.
I allsvenskan med HK Country får niometersspelaren Victor Röxner, 24 år, en mer framträdande roll.
– Jag får en helt annan roll här som ger mig mycket mer självförtroende. Jag känner att jag blir mer delaktig än vad jag var förra året, säger han.

Victor Röxner är taggad inför en ny säsong och en ny roll i HK Country när allsvenskan drar i gång.

I IFK Skövde fick han begränsat med speltid i Handbollsligan förra säsongen.

Nu i HK Country blir han i stället en nyckelspelare.

– Jag får en helt annan roll här som ger mig mycket mer självförtroende. Jag känner att jag är mer delaktig än vad jag var förra året. Det är två helt olika världar. I Country får jag ta lite mer ansvar och det växer man med. Jag ser möjligheter att kunna utvecklas vidare, säger Victor Röxner.

Flera nyförvärv

Röxner är ett av flera nyförvärv i årets HK Country. På nio meter har klubben dessutom värvat in Linus Eriksson från Västerårsirsta HF och Karl Zetterlund från LIF Lindesberg. Dessutom har målvakten Almin Brdar från Alingsås HK förstärkt laget. Även Carl Wallskog, född 1998, som kommer ifrån IFK Skövdes juniororganisation har plockats in.

– Det är framför allt många unga spelare i laget. Det är pigga spelare som vill mycket och vill framåt. De här spelarna ser inte slutet på sina karriärer utan vill ta sig framåt. Det är nyttigt att ha sådana spelare i gruppen, säger Victor Röxner.

Bra konkurrens

Victor Röxner beskriver spelarna i truppen som ambitiösa, energirika och träningsvilliga.

– Det är många hungriga spelare i laget som vill göra det där extra i gymmet också. Det krävs för det finns ingen annan väg att gå. Vi har en bra bredd i laget. Det är skönt att man kan känna att det går att trycka på och att man kan bli trött. Det är ingen fara utan vi har spelare bakom som kan komma in, säger Röxner som ser framemot att få dra i gång.

– Det känns spännande. Det är nytt för mig med många nya personer och handbollsspelare att ha att göra med. Det är bara kul. Vi kommer bra överens med alla så det känns mycket bra. Jag har ett år kvar att plugga i Skövde så det känns bra att kunna vara kvar här och spela handboll.

Viktigt med bra start

Nu ska Röxner vara med och försöka etablera HK Country i allsvenskan.

Sejouren i landets näst högsta serie blev bara ettårig senast det begav sig.

– Jag var inte med senaste gången i allsvenskan men det här är en ny resa och då kanske upplägget blir annorlunda. Många i laget har varit med om att spela i allsvenskan tidigare så jag tror att den rutinen blir viktig. Det vore skönt att få en bra start och framför allt att få in ett bra spel på hemmaplan. Sedan kanske vi kan ta några skalper på bortaplan också. Det skulle vara väldigt viktigt. Det siktar vi på, säger Victor Röxner.

– Mitt eget mål med säsongen är att kunna göra en full säsong i allsvenskan. Att bara spela och känna mig bra i kroppen hade varit riktigt skönt. Att det sedan kollektivt går bra för laget är också viktigt för då mår man mycket bättre själv, fortsätter Victor Röxner.

I framtiden kanske vi kan få se dig i Handbollsligan igen?

– Det vet man aldrig, säger han.

Victor Röxner är taggad inför en ny säsong och en ny roll i HK Country när allsvenskan drar i gång.

I IFK Skövde fick han begränsat med speltid i Handbollsligan förra säsongen.

Nu i HK Country blir han i stället en nyckelspelare.

– Jag får en helt annan roll här som ger mig mycket mer självförtroende. Jag känner att jag är mer delaktig än vad jag var förra året. Det är två helt olika världar. I Country får jag ta lite mer ansvar och det växer man med. Jag ser möjligheter att kunna utvecklas vidare, säger Victor Röxner.

Flera nyförvärv

Röxner är ett av flera nyförvärv i årets HK Country. På nio meter har klubben dessutom värvat in Linus Eriksson från Västerårsirsta HF och Karl Zetterlund från LIF Lindesberg. Dessutom har målvakten Almin Brdar från Alingsås HK förstärkt laget. Även Carl Wallskog, född 1998, som kommer ifrån IFK Skövdes juniororganisation har plockats in.

– Det är framför allt många unga spelare i laget. Det är pigga spelare som vill mycket och vill framåt. De här spelarna ser inte slutet på sina karriärer utan vill ta sig framåt. Det är nyttigt att ha sådana spelare i gruppen, säger Victor Röxner.

Bra konkurrens

Victor Röxner beskriver spelarna i truppen som ambitiösa, energirika och träningsvilliga.

– Det är många hungriga spelare i laget som vill göra det där extra i gymmet också. Det krävs för det finns ingen annan väg att gå. Vi har en bra bredd i laget. Det är skönt att man kan känna att det går att trycka på och att man kan bli trött. Det är ingen fara utan vi har spelare bakom som kan komma in, säger Röxner som ser framemot att få dra i gång.

– Det känns spännande. Det är nytt för mig med många nya personer och handbollsspelare att ha att göra med. Det är bara kul. Vi kommer bra överens med alla så det känns mycket bra. Jag har ett år kvar att plugga i Skövde så det känns bra att kunna vara kvar här och spela handboll.

Viktigt med bra start

Nu ska Röxner vara med och försöka etablera HK Country i allsvenskan.

Sejouren i landets näst högsta serie blev bara ettårig senast det begav sig.

– Jag var inte med senaste gången i allsvenskan men det här är en ny resa och då kanske upplägget blir annorlunda. Många i laget har varit med om att spela i allsvenskan tidigare så jag tror att den rutinen blir viktig. Det vore skönt att få en bra start och framför allt att få in ett bra spel på hemmaplan. Sedan kanske vi kan ta några skalper på bortaplan också. Det skulle vara väldigt viktigt. Det siktar vi på, säger Victor Röxner.

– Mitt eget mål med säsongen är att kunna göra en full säsong i allsvenskan. Att bara spela och känna mig bra i kroppen hade varit riktigt skönt. Att det sedan kollektivt går bra för laget är också viktigt för då mår man mycket bättre själv, fortsätter Victor Röxner.

I framtiden kanske vi kan få se dig i Handbollsligan igen?

– Det vet man aldrig, säger han.