16 sep 2017 18:22

16 sep 2017 19:19

En lyckad dag för SKIK

FOTBOLL: Klar seger inför klubbens ungdomslag

Skövde KIK tog på lördagseftermiddagen en säker seger hemma mot Örebro. KIK vann med 4–0 (1–0) efter att Eyrún Gudmundsdòttir och Natasha Minor gjort två mål vardera.

Skövde KIK kom till spel med två raka förluster i bagaget och har de senaste veckorna fått se chansen till serieseger försvinna. För Örebros del stod mycket på spel i och med att laget bara hade tre poäng ner till Orust under strecket. Inledningsvis var det avvaktande spel från båda lagen som publiken på Södermalm fick se.

Skövde KIK hade det mesta av bollinnehavet, men hade svårt att skapa några riktigt vassa målchanser. Den första halvleken såg ut att sluta mållös, men i den 44:e minuten skulle matchens första mål komma. Kendall Fischlein slog en bra frispark som Natasha Minor snyggt språngnickade i mål.

– Vi har jobbat med att agera och skapa alternativ för varandra, men vi fick inte riktigt till det. Samtidigt är vi stabila bakåt och släpper knappt till någon målchans på hela matchen, säger Skövdes tränare Gudmundur Magnusson.

Skövde ryckte upp sig i den andra halvleken och såg klart bättre ut. En kvart in i halvleken fälldes Kendall Fischlein i gästernas straffområde med straff som resultat. Lagkaptenen Eyrùn Gudmundsdóttir gjorde inget misstag från straffpunkten, utan placerade säkert in 2–0.

Det skulle sedan bara dröja två minuter innan Gudmundsdottir fick chansen på nytt från elva meter. Hon var säkerheten själv och satte bollen i nättaket.

Natasha Minor spikade slutresultatet till 4–0 efter en soloprestation där hon tog sig runt på kanten och lirkade in bollen vid den första stolpen. Gudmundur Magnusson var nöjd med sitt lags prestation i den andra halvleken.

– Det öppnar sig i den andra halvleken när de tvingas gå framåt. Minor utmanar på ett mycket bättre sätt och sett till chanserna vi skapar borde vi kanske ha gjort något mer mål.

Magnusson var även nöjd med backlinjen som spelade stabilt matchen igenom.

– Vi släpper inte in många mål tack vare bra försvarsspel. Amanda Yammine var jättebra både framåt och bakåt. Hon läser spelet på ett bra sätt.

Matchen mot Örebro var säsongens sista hemmamatch för Skövde KIK. I samband med matchen tackades ungdomslagen av, vilket bidrog till att mycket folk var på plats.

– Det är roligt för tjejerna med mycket publik. Det är ett kul sätt att avsluta säsongen på och det är tydligt att det är en stor förening, avslutar SKIK-tränaren.

Skövde KIK kom till spel med två raka förluster i bagaget och har de senaste veckorna fått se chansen till serieseger försvinna. För Örebros del stod mycket på spel i och med att laget bara hade tre poäng ner till Orust under strecket. Inledningsvis var det avvaktande spel från båda lagen som publiken på Södermalm fick se.

Skövde KIK hade det mesta av bollinnehavet, men hade svårt att skapa några riktigt vassa målchanser. Den första halvleken såg ut att sluta mållös, men i den 44:e minuten skulle matchens första mål komma. Kendall Fischlein slog en bra frispark som Natasha Minor snyggt språngnickade i mål.

– Vi har jobbat med att agera och skapa alternativ för varandra, men vi fick inte riktigt till det. Samtidigt är vi stabila bakåt och släpper knappt till någon målchans på hela matchen, säger Skövdes tränare Gudmundur Magnusson.

Skövde ryckte upp sig i den andra halvleken och såg klart bättre ut. En kvart in i halvleken fälldes Kendall Fischlein i gästernas straffområde med straff som resultat. Lagkaptenen Eyrùn Gudmundsdóttir gjorde inget misstag från straffpunkten, utan placerade säkert in 2–0.

Det skulle sedan bara dröja två minuter innan Gudmundsdottir fick chansen på nytt från elva meter. Hon var säkerheten själv och satte bollen i nättaket.

Natasha Minor spikade slutresultatet till 4–0 efter en soloprestation där hon tog sig runt på kanten och lirkade in bollen vid den första stolpen. Gudmundur Magnusson var nöjd med sitt lags prestation i den andra halvleken.

– Det öppnar sig i den andra halvleken när de tvingas gå framåt. Minor utmanar på ett mycket bättre sätt och sett till chanserna vi skapar borde vi kanske ha gjort något mer mål.

Magnusson var även nöjd med backlinjen som spelade stabilt matchen igenom.

– Vi släpper inte in många mål tack vare bra försvarsspel. Amanda Yammine var jättebra både framåt och bakåt. Hon läser spelet på ett bra sätt.

Matchen mot Örebro var säsongens sista hemmamatch för Skövde KIK. I samband med matchen tackades ungdomslagen av, vilket bidrog till att mycket folk var på plats.

– Det är roligt för tjejerna med mycket publik. Det är ett kul sätt att avsluta säsongen på och det är tydligt att det är en stor förening, avslutar SKIK-tränaren.

  • Anton Gustavsson

Matchfakta

SKÖVDE KIK–ÖREBRO SK SÖDER

Division 1 norra Götaland

4–0 (1–0)

Mål: 1–0 (44) Natasha Minor, 2–0 (60) Eyrún Gudmundsdòttir (straff), 3–0 (62) Eyrún Gudmundsdòttir (straff), 4–0 Natasha Minor (82).

Varningar: Skövde: Karin Kronberg. Örebro: Stina Koskilampi, Caroline Zandèn.

Publik: 350 personer.

Domare: Daniel Enggren, Hällekis.