IFK Skövde lånar in spelare ifrån seriekonkurrent

HANDBOLL: Gustaf Wedberg från IK Sävehof ansluter omedelbart

IFK Skövde dras med flera skador. Då passar klubben på att låna in Gustaf Wedberg, 18 år och ifrån IK Sävehof, som gjorde sin första träning med IFK på måndagen.
– Det känns fantastiskt kul att få testa sina krafter i Skövde, säger Wedberg till klubbens hemsida.

IFK Skövde dras med många skador. Därför väljer klubben nu att agera. IFK lånar in Gustaf Wedberg ifrån seriekonkurrenten IK Sävehof för en begränsad period under hösten.

18-årige Wedberg, son till IK Sävehofs nuvarande tränare Robert Wedberg som från början kommer ifrån Stenstorp, gjorde sin första träning med IFK under måndagen.

– Det känns fantastiskt kul att få testa sina krafter i Skövde, säger Gustaf Wedberg till klubbens hemsida.

I pappas fotspår

Han går därmed i pappa Roberts fotspår. Han är fostrad i IFK Skövde och debuterade i A-laget redan som 16-åring. Han blev kvar till 22 års ålder innan han flyttade till Göteborg för studier och Sävehof blev hans klubb.

– Det känns förstås lite extra att få vara med i IFK Skövde med tanke på pappas historia i klubben. Vi har ju släkt här också så det har alltid varit lite extra med Skövde, säger Gustaf Wedberg som inte haft någon speltid alls i IK Sävehofs A-lag under serieupptakten.

Han kan debutera för IFK Skövde redan i onsdagskvällens match mot Ystads IF på bortaplan i Handbollsligan. Gustaf Wedberg har mest spelat som högersexa. Det är samma position som skadade IFK-spelaren Christopher Hedberg som inte förväntas vara tillbaka i spel förrän om flera veckor.

– Det känns bra att Gustaf ansluter till oss och detta är ju en fördel för alla parter. Vi kompletterar truppen och Gustaf kan få speltid för att utvecklas ytterligare, säger IFK-tränaren Patrik Liljestrand.

09 okt 2017 20:03

09 okt 2017 20:03