10 okt 2017 08:27

10 okt 2017 08:27

Johan femma och Marcus klassegrare

RALLY: Vedumsmästerskapet

Det bjöds på hård körning om totalsegern och om segern i de olika klasserna I Kullings rallytävling ”Vedumsmästerskapet”.

Vara MK:s B-förare Philip Ahlstrand vann den fyrhjulsdrivna klassen och tog hem totalsegern nio tiondels sekunder före Kinds Lars-Erik Larsson. I samma klass kom Falköpings MK:s C-förare Johan Arwidson fyra och tiden räckte för en fin femteplats totalt. Marcus Holm vann klassen C 2WD och Öglundas Jonas Sandgren var nöjd trea i A 2WD och sjua totalt.

– Har sett tävlingen många gånger, men detta var första gången jag körde i Vedum och kul att det gick vägen. Riktigt roliga sträckor och jag fick ladda hårt för att hålla undan till seger, säger Marcus Holm.

Korta sträckor

Som vanligt avgjordes rallyt på två korta sträckor, en precis i utkanten av Vedum och en i Bitterna. Sträckorna kördes två gånger.

Herrljungas Bengt Abrahamsson var förhandsfavorit och började bäst. Han vann första sträckan, 2,2 sekunder före Vänersborgs Mattias Lindberg och 3,4 före Philip Ahlstrand. Sedan fick Abrahamsson elproblem igen med sin Mitsubishi R5.

Bilen stannade och kom igång igen. Då hade han överskridit maxtiden på varvet, men körde ändå andra sträcka och hade bästa tid, 1,7 före Lars-Erik Larsson och 1,8 före Philip Ahlstrand. På andra varvet var Ahlstrand snabbast på första sträckan, tiondelen före Larsson. Men sedan tog det roliga slut.

Sista sträckan ströks för klasserna 4WD och A 2WD på grund av en allvarlig rullning, med personskada. Förarna i de två klasserna fick därmed samma idealtid.

I klassen A-förare 2WD var det kamp om tiondelar. Vara MK:s Bengt Carlsson började bäst och var snabbast på första sträckan, fem tiondelar före klubbkompisen Johan Nilsson och Kullings Lars Engström och nio tiondelar före Jonas Sandgren.

Trollhättans Stefan Alenmalm vann andra sträckan före Bengt Carlsson och med Jonas Sandgren som fyra. Nyköpings Pontus Jakobsson var snabbast när sträcka ett kördes igen, två tiondelar före Sandgren och tre tiondelar före Johan Nilsson.

I C 2WD förväntades en hård fight om segern mellan Skövdes Marcus Holm, Nyköpings Hampus Jakobsson och Kullings Lars Arvidsson, med viss fördel för hemmaåkaren. Och det började så.

Sekundstrid

Lars Arvidsson inledde bäst och vann första sträckan, fyra tiondelar före Marcus Holm.

Jakobsson missade lite i en vändning runt en tunna och var slagen med fyra sekunder. Jakobsson kom tillbaka starkt och vann sträcka två, 3,7 sek före Holm och 5,8 före Arvidsson.

Ut på andra varvet var Arvidsson snabbast på sträcka ett igen, sju tiondelar före Holm. Jacobsson missade lite igen och var fem sekunder efter. Och som på första varvet var Jacobsson snabbast på sträcka två, nu 0,9 sek före Holm och 2,2 före Arvidsson.

Kampen slutade med att Holm vann, 3,3 sekunder före Arvidsson och Jakobsson. Med bättre tid på första sträckan tog Arvidsson hem andraplatsen.

Vara MK:s B-förare Philip Ahlstrand vann den fyrhjulsdrivna klassen och tog hem totalsegern nio tiondels sekunder före Kinds Lars-Erik Larsson. I samma klass kom Falköpings MK:s C-förare Johan Arwidson fyra och tiden räckte för en fin femteplats totalt. Marcus Holm vann klassen C 2WD och Öglundas Jonas Sandgren var nöjd trea i A 2WD och sjua totalt.

– Har sett tävlingen många gånger, men detta var första gången jag körde i Vedum och kul att det gick vägen. Riktigt roliga sträckor och jag fick ladda hårt för att hålla undan till seger, säger Marcus Holm.

Korta sträckor

Som vanligt avgjordes rallyt på två korta sträckor, en precis i utkanten av Vedum och en i Bitterna. Sträckorna kördes två gånger.

Herrljungas Bengt Abrahamsson var förhandsfavorit och började bäst. Han vann första sträckan, 2,2 sekunder före Vänersborgs Mattias Lindberg och 3,4 före Philip Ahlstrand. Sedan fick Abrahamsson elproblem igen med sin Mitsubishi R5.

Bilen stannade och kom igång igen. Då hade han överskridit maxtiden på varvet, men körde ändå andra sträcka och hade bästa tid, 1,7 före Lars-Erik Larsson och 1,8 före Philip Ahlstrand. På andra varvet var Ahlstrand snabbast på första sträckan, tiondelen före Larsson. Men sedan tog det roliga slut.

Sista sträckan ströks för klasserna 4WD och A 2WD på grund av en allvarlig rullning, med personskada. Förarna i de två klasserna fick därmed samma idealtid.

I klassen A-förare 2WD var det kamp om tiondelar. Vara MK:s Bengt Carlsson började bäst och var snabbast på första sträckan, fem tiondelar före klubbkompisen Johan Nilsson och Kullings Lars Engström och nio tiondelar före Jonas Sandgren.

Trollhättans Stefan Alenmalm vann andra sträckan före Bengt Carlsson och med Jonas Sandgren som fyra. Nyköpings Pontus Jakobsson var snabbast när sträcka ett kördes igen, två tiondelar före Sandgren och tre tiondelar före Johan Nilsson.

I C 2WD förväntades en hård fight om segern mellan Skövdes Marcus Holm, Nyköpings Hampus Jakobsson och Kullings Lars Arvidsson, med viss fördel för hemmaåkaren. Och det började så.

Sekundstrid

Lars Arvidsson inledde bäst och vann första sträckan, fyra tiondelar före Marcus Holm.

Jakobsson missade lite i en vändning runt en tunna och var slagen med fyra sekunder. Jakobsson kom tillbaka starkt och vann sträcka två, 3,7 sek före Holm och 5,8 före Arvidsson.

Ut på andra varvet var Arvidsson snabbast på sträcka ett igen, sju tiondelar före Holm. Jacobsson missade lite igen och var fem sekunder efter. Och som på första varvet var Jacobsson snabbast på sträcka två, nu 0,9 sek före Holm och 2,2 före Arvidsson.

Kampen slutade med att Holm vann, 3,3 sekunder före Arvidsson och Jakobsson. Med bättre tid på första sträckan tog Arvidsson hem andraplatsen.

  • Jonny Persson