11 okt 2017 06:00

11 okt 2017 07:26

Bortamatch på hemmaplan för Liljestrand

HANDBOLL: "Vore kul att åka till Ystad och vinna"

Till onsdagens bortamatch mot Ystads IF har IFK Skövde drygt 40 mil. IFK-tränaren Patrik Liljestrand har kopplingar till både föreningen och staden, och för honom blir det på ett sätt som att åka hem.

IFK Skövdes tränare Patrik Liljestrand flyttade till Ystad 1989 efter att ha lämnat sin moderklubb GF Kroppskultur. Med den skånska föreningen firade han sedan ett SM-guld 1992 efter att ha vaktat målet för Ystads IF. Så visst har IFK-tränaren en viss relation till onsdagens motståndare, även om det inte är något som han själv vill blåsa upp.

– Jag har ju min historia i Ystads IF och har tagit SM-guld med dem och det är kul. Men förutom att jag har familjen och vännerna kvar i Ystad så har jag inte så mycket band dit, säger Liljestrand och utvecklar:

– De är konkurrenter och det är det viktigaste. Det vore så klart kul att åka till Ystad och vinna, men det är poängen för IFK som är viktiga, och de är inte värda mer mot Ystad är mot något annat lag.

Familjen har Liljestrand kvar i Ystad och när möjligheten ges åker han hem till Skåne. Onsdagens besök blir dock bara en dagstur.

– När vi har lite längre ledigheter så kan jag åka ner någon dag, men eftersom vi har ny match redan på söndag igen så passade det inte så bra nu, säger han.

”Får inte bli nöjd”

IFK fick en fin start på seriespelet och inledde med tre segrar på de fyra första matcher. I de två senaste matcherna har IFK däremot stått poänglöst efter knappa förluster mot Redbergslid senast och dessförinnan Sävehof.

– Det är viktigt att inte hänga med huvudet. Jag tycker att vi gjorde en bra match mot RIK även om vi brände för mycket, säger Liljestrand och fortsätter:

– Vi har ändå tagit sex poäng på sex matcher, trots stora skadebekymmer. Efter tolv matcher i fjol hade vi sju poäng. Men samtidigt får man inte bli nöjd. Det gäller att vi fortsätter med vårt spel och att vi tar tag i taktpinnen, och det tycker jag att vi har gjort i de flesta matcherna hittills i år.

Nu återstår att se om IFK återigen kan få jubla över poäng och stå som vinnare i onsdagens bortamatch på Liljestrands hemmaplan.

IFK Skövdes tränare Patrik Liljestrand flyttade till Ystad 1989 efter att ha lämnat sin moderklubb GF Kroppskultur. Med den skånska föreningen firade han sedan ett SM-guld 1992 efter att ha vaktat målet för Ystads IF. Så visst har IFK-tränaren en viss relation till onsdagens motståndare, även om det inte är något som han själv vill blåsa upp.

– Jag har ju min historia i Ystads IF och har tagit SM-guld med dem och det är kul. Men förutom att jag har familjen och vännerna kvar i Ystad så har jag inte så mycket band dit, säger Liljestrand och utvecklar:

– De är konkurrenter och det är det viktigaste. Det vore så klart kul att åka till Ystad och vinna, men det är poängen för IFK som är viktiga, och de är inte värda mer mot Ystad är mot något annat lag.

Familjen har Liljestrand kvar i Ystad och när möjligheten ges åker han hem till Skåne. Onsdagens besök blir dock bara en dagstur.

– När vi har lite längre ledigheter så kan jag åka ner någon dag, men eftersom vi har ny match redan på söndag igen så passade det inte så bra nu, säger han.

”Får inte bli nöjd”

IFK fick en fin start på seriespelet och inledde med tre segrar på de fyra första matcher. I de två senaste matcherna har IFK däremot stått poänglöst efter knappa förluster mot Redbergslid senast och dessförinnan Sävehof.

– Det är viktigt att inte hänga med huvudet. Jag tycker att vi gjorde en bra match mot RIK även om vi brände för mycket, säger Liljestrand och fortsätter:

– Vi har ändå tagit sex poäng på sex matcher, trots stora skadebekymmer. Efter tolv matcher i fjol hade vi sju poäng. Men samtidigt får man inte bli nöjd. Det gäller att vi fortsätter med vårt spel och att vi tar tag i taktpinnen, och det tycker jag att vi har gjort i de flesta matcherna hittills i år.

Nu återstår att se om IFK återigen kan få jubla över poäng och stå som vinnare i onsdagens bortamatch på Liljestrands hemmaplan.