11 okt 2017 06:00

11 okt 2017 07:26

Västerås vill tillbaka till allsvenskan

ISHOCKEY: Skövde IK nästa uppgift för seriefavoriten

VIK Västerås HK tillhör favoriterna i hockeyettan efter att ha degraderats ifrån hockeyallsvenskan.
Hittills har laget infriat förväntningarna och vunnit sina matcher även om det har varit knappt vid ett par tillfällen.
– Vi ska ta oss till allettan. Där ligger vårt fokus. Så långt har vi snackat, säger lagkaptenen Fredrik Johansson.

Fredrik Johansson gör sin tionde raka säsong i VIK Västerås HK och har totalt tolv säsonger i Västeråströjan bakom sig.

Precis som de tidigare två säsongerna är han lagkapten i Västerås som degraderades till hockeyettan i våras.

33-åringen valde mellan spel utomlands och Västerås och till slut landade han i en fortsättning.

– Det var förstås många tankar som flög i huvudet i våras direkt efter säsongen men vi bestämde oss för att bo kvar i Västerås där vi trivs jättebra. Har man spelat många säsonger i samma klubb så känner man väldigt starkt för föreningen. Jag vill verkligen försöka att vara med på resan som förhoppningsvis ska ta oss tillbaka och hjälpa till, säger Fredrik Johansson.

– Det var väldigt tungt i våras men jag tycker att klubben gör ett jättejobb med föreningen i stan med sponsorer och hela den biten men jag tycker även folk i allmänhet har en positiv syn på hockeyn, fortsätter han.

Att Johansson stannade var något tränaren Thomas Paananen uppskattade.

– Han är jätteviktig för oss. Det är egentligen den enda spelaren i laget som har varit ordinarie i hockeyallsvenskan. Fredrik är vår kapten och han står för många bra saker. Han är en bra ambassadör för VIK, säger han.

Få spelare kvar

VIK Västerås har fått börja om med ett i stora delar nytt lag, bara sex spelare är kvar sedan förra säsongen.

– Vi har ett kompetent lag för division 1. Vi har försökt få in karaktärer som klarar av att spela i VIK. Det är speciellt på många sätt och vis. Det är tryck kring föreningen på alla håll och kanter. Jag tycker ändå att vi är otroligt nöjda med de nyförvärv som vi har fått. Vi har fått en bra start men det är otroligt mycket hårt jobb kvar, säger Paananen och fortsätter:

– Vi har ju upplevt att motståndarna gjort riktigt bra matcher mot oss. Vi är ju laget som alla vill slå men jag tycker att vi har hanterat det bättre och bättre. Det är mycket nytt för spelarna i början men det känns skönt att ha hanterat situationen på ett bra sätt.

Västerås har inlett seriespelet övertygande med sex vinster och har bara tappat två poäng.

Toppar serien

Laget leder hockeyettan västra inför onsdagskvällens match mot Skövde IK i Billingehov.

– Det kommer att bli en stentuff match. Det ska bli kul att åka ner till Skövde. Det är ett riktigt bra lag och har varit det i några år så det ser vi framemot, säger Fredrik Johansson.

Den här säsongen har varit en omställning för den meriterade centern.

– Det är nya arenor och nya ställen som man får åka och spela på. Det är kul men själva spelet i sig är samma med mycket fart. Det är många skridskoskickliga och individuellt skickliga spelare. Det som kan skilja är att det uppstår öppnare situationer här oftare än i allsvenskan.

Fredrik Johansson gör sin tionde raka säsong i VIK Västerås HK och har totalt tolv säsonger i Västeråströjan bakom sig.

Precis som de tidigare två säsongerna är han lagkapten i Västerås som degraderades till hockeyettan i våras.

33-åringen valde mellan spel utomlands och Västerås och till slut landade han i en fortsättning.

– Det var förstås många tankar som flög i huvudet i våras direkt efter säsongen men vi bestämde oss för att bo kvar i Västerås där vi trivs jättebra. Har man spelat många säsonger i samma klubb så känner man väldigt starkt för föreningen. Jag vill verkligen försöka att vara med på resan som förhoppningsvis ska ta oss tillbaka och hjälpa till, säger Fredrik Johansson.

– Det var väldigt tungt i våras men jag tycker att klubben gör ett jättejobb med föreningen i stan med sponsorer och hela den biten men jag tycker även folk i allmänhet har en positiv syn på hockeyn, fortsätter han.

Att Johansson stannade var något tränaren Thomas Paananen uppskattade.

– Han är jätteviktig för oss. Det är egentligen den enda spelaren i laget som har varit ordinarie i hockeyallsvenskan. Fredrik är vår kapten och han står för många bra saker. Han är en bra ambassadör för VIK, säger han.

Få spelare kvar

VIK Västerås har fått börja om med ett i stora delar nytt lag, bara sex spelare är kvar sedan förra säsongen.

– Vi har ett kompetent lag för division 1. Vi har försökt få in karaktärer som klarar av att spela i VIK. Det är speciellt på många sätt och vis. Det är tryck kring föreningen på alla håll och kanter. Jag tycker ändå att vi är otroligt nöjda med de nyförvärv som vi har fått. Vi har fått en bra start men det är otroligt mycket hårt jobb kvar, säger Paananen och fortsätter:

– Vi har ju upplevt att motståndarna gjort riktigt bra matcher mot oss. Vi är ju laget som alla vill slå men jag tycker att vi har hanterat det bättre och bättre. Det är mycket nytt för spelarna i början men det känns skönt att ha hanterat situationen på ett bra sätt.

Västerås har inlett seriespelet övertygande med sex vinster och har bara tappat två poäng.

Toppar serien

Laget leder hockeyettan västra inför onsdagskvällens match mot Skövde IK i Billingehov.

– Det kommer att bli en stentuff match. Det ska bli kul att åka ner till Skövde. Det är ett riktigt bra lag och har varit det i några år så det ser vi framemot, säger Fredrik Johansson.

Den här säsongen har varit en omställning för den meriterade centern.

– Det är nya arenor och nya ställen som man får åka och spela på. Det är kul men själva spelet i sig är samma med mycket fart. Det är många skridskoskickliga och individuellt skickliga spelare. Det som kan skilja är att det uppstår öppnare situationer här oftare än i allsvenskan.