12 okt 2017 14:25

12 okt 2017 14:25

"Jag ska försöka kriga till mig bronspengen"

ENDURO: Oliver Nelson inför EM-avslutningen i Slovakien

Endurons EM-serie avgörs under helgen. Bland svenskarna på plats i Slovakien finns Tibro MK-föraren Oliver Nelson som ligger på tredje plats i seniorklassen E2.

Efter en långdragen EM-säsong som inleddes i april är det nu dags för seriens fjärde och sista deltävling som körs i Gelnica i östra Slovakien.

För Tibro MK-föraren Oliver Nelson har årets EM-serie innefattat blandade resultat. I premiären i Portugal i april blev det en femte plats och en seger. Därefter noterades han för placeringarna åtta och fyra i Estland annan det senast blev en sjunde och en tredje plats i tyska Burg för drygt två månader sedan.

– Det har gått väldigt upp och ner. Jag gillade mest deltävlingen i Portugal i våras, trots att det var en del problem med dammet där. På deltävlingarna Tyskland och Estland hade jag högre förhoppningar, säger Tibro MK-föraren som ligger på tredje plats i E2 inför helgens avslutning.

Leder seniorernas E2-klass med 109 av maximala 120 poäng gör britten Jamie Lewis. Närmast bakom honom, med 86 poäng, jagar tysken Marco Neubert. Med sina 76 poäng ligger Oliver Nelson på bronsplatsen i klassen med blott en poängs marginal. Hack i häl jagar Thierry Pittens från Nederländerna.

– Det är tajt och det kommer bli tufft. Men jag ska försöka kriga till mig den där bronspengen, säger Nelson.

Tre tävlingsdagar

Den avslutande EM-deltävlingen utgörs av tre tävlingsdagar. På fredagen och lördagen körs totalt nio specialprov innan det på söndagen körs ett crossheat, likt avslutningen i Six days.

– Proven och banan ser ut att hålla väldigt hög klass, så det blir nog fint, säger Nelson som hoppas på en stark avslutning för egen del.

– Jag kör EM-serien för att ta medalj. Det vore kul att avsluta bra och ta hem bronsmedaljen.

Efter en långdragen EM-säsong som inleddes i april är det nu dags för seriens fjärde och sista deltävling som körs i Gelnica i östra Slovakien.

För Tibro MK-föraren Oliver Nelson har årets EM-serie innefattat blandade resultat. I premiären i Portugal i april blev det en femte plats och en seger. Därefter noterades han för placeringarna åtta och fyra i Estland annan det senast blev en sjunde och en tredje plats i tyska Burg för drygt två månader sedan.

– Det har gått väldigt upp och ner. Jag gillade mest deltävlingen i Portugal i våras, trots att det var en del problem med dammet där. På deltävlingarna Tyskland och Estland hade jag högre förhoppningar, säger Tibro MK-föraren som ligger på tredje plats i E2 inför helgens avslutning.

Leder seniorernas E2-klass med 109 av maximala 120 poäng gör britten Jamie Lewis. Närmast bakom honom, med 86 poäng, jagar tysken Marco Neubert. Med sina 76 poäng ligger Oliver Nelson på bronsplatsen i klassen med blott en poängs marginal. Hack i häl jagar Thierry Pittens från Nederländerna.

– Det är tajt och det kommer bli tufft. Men jag ska försöka kriga till mig den där bronspengen, säger Nelson.

Tre tävlingsdagar

Den avslutande EM-deltävlingen utgörs av tre tävlingsdagar. På fredagen och lördagen körs totalt nio specialprov innan det på söndagen körs ett crossheat, likt avslutningen i Six days.

– Proven och banan ser ut att hålla väldigt hög klass, så det blir nog fint, säger Nelson som hoppas på en stark avslutning för egen del.

– Jag kör EM-serien för att ta medalj. Det vore kul att avsluta bra och ta hem bronsmedaljen.