12 okt 2017 19:00

12 okt 2017 19:00

Löpartävling med stjärnglans på berget

FRIIDROTT: Dags för en ny upplaga av Billingehusloppet

IFK Skövde laddar för löparfest i helgen när det är dags för en ny upplaga av Billingehusloppet.
– Prognoserna tyder på perfekt löparväder. De yttre förutsättningarna inbjuder till goda bantider, säger IFK Skövdes Stefan Karlsson.

På lördag är det dags för en ny upplaga av Billingehusloppet.

– Det finns alla möjligheter att många löpare kan komma till start när väderprognoserna ser ut att gå vår väg. Det är samma bansträcka som förra året och banan är i väldigt gott skick. Vi ser framemot den här tävlingen, säger Stefan Karlsson i arrangerande IFK Skövde friidrott.

– Förra året kom omkring 650 löpare till start. Vi hoppas på något liknande även i år. Det brukar vara en hel del efteranmälningar, fortsätter Karlsson och berättar att omkring 450 löpare var anmälda på torsdagseftermiddagen.

Intressanta namn

Klubben har fått klart med några intressanta namn. Bland annat kommer Maria Larsson, Örgryte, som nyligen vann långa banan på Lidingöloppet. Sedan kommer även Malin Strand som vann halvmaratons-SM i våras till start. Malin har rötter i Skara och tävlar för Sävedalen. Strand vann för övrigt Billingehusloppet förra året.

På herrsidan segrade Yared Admasu från Hälle IF förra året före tvåan Zachariah Mogendi som har sprungit loppet de senaste två åren. Återstår att se om duon kommer till start även i helgen. Bland de lokala löparna märks Erik Widmark, orienterare i IF Hagen, och Filmon Fshatsion från Tidaholms SOK SISU.

Stjärnglans

Det blir en del stjärnglans runt omkring loppet. Under helgen är det en landslagssamling för löpare i Skövde. Det betyder att namn som Charlotta Fougberg, Lovisa Lindh, Andreas Kramer är på plats, men de kommer dock inte att springa loppet.

Det är IFK Skövde friidrott och skidor som arrangerar Billingehusloppet. Löpartävlingen har avgjorts sedan 1966. Då var distansen 30 kilometer men från och med 1993 är det dagens distans på 10,5 kilometer som gäller. Det tävlas i flera olika klasser över distanserna 10,5, 5, 3,5 och 1,6 kilometer. Dessutom är det en stavgångsklass över 7,5 kilometer.

På lördag är det dags för en ny upplaga av Billingehusloppet.

– Det finns alla möjligheter att många löpare kan komma till start när väderprognoserna ser ut att gå vår väg. Det är samma bansträcka som förra året och banan är i väldigt gott skick. Vi ser framemot den här tävlingen, säger Stefan Karlsson i arrangerande IFK Skövde friidrott.

– Förra året kom omkring 650 löpare till start. Vi hoppas på något liknande även i år. Det brukar vara en hel del efteranmälningar, fortsätter Karlsson och berättar att omkring 450 löpare var anmälda på torsdagseftermiddagen.

Intressanta namn

Klubben har fått klart med några intressanta namn. Bland annat kommer Maria Larsson, Örgryte, som nyligen vann långa banan på Lidingöloppet. Sedan kommer även Malin Strand som vann halvmaratons-SM i våras till start. Malin har rötter i Skara och tävlar för Sävedalen. Strand vann för övrigt Billingehusloppet förra året.

På herrsidan segrade Yared Admasu från Hälle IF förra året före tvåan Zachariah Mogendi som har sprungit loppet de senaste två åren. Återstår att se om duon kommer till start även i helgen. Bland de lokala löparna märks Erik Widmark, orienterare i IF Hagen, och Filmon Fshatsion från Tidaholms SOK SISU.

Stjärnglans

Det blir en del stjärnglans runt omkring loppet. Under helgen är det en landslagssamling för löpare i Skövde. Det betyder att namn som Charlotta Fougberg, Lovisa Lindh, Andreas Kramer är på plats, men de kommer dock inte att springa loppet.

Det är IFK Skövde friidrott och skidor som arrangerar Billingehusloppet. Löpartävlingen har avgjorts sedan 1966. Då var distansen 30 kilometer men från och med 1993 är det dagens distans på 10,5 kilometer som gäller. Det tävlas i flera olika klasser över distanserna 10,5, 5, 3,5 och 1,6 kilometer. Dessutom är det en stavgångsklass över 7,5 kilometer.