13 nov 2017 23:01

13 nov 2017 23:01

Sverige till fotbolls-VM

FOTBOLL: Slog ut Italien efter 0–0 på San Siro i Milano

Italien pressade men resultatet på San Siro i Milano blev 0–0 på måndagskvällen och därmed är Sverige klart för sommarens fotbolls-VM i Ryssland.

I fredags lade Sverige några fingrar på biljetten till sommarens fotbolls-VM när Italien besegrades med 1–0 i den första playoff-matchen på Friends Arena. Jakob Johansson som byttes in i andra halvlek fixade då matchens enda mål och på måndagen fick han förtroende att spela från start när han ersatte skadade Albin Ekdal.

I returmatchen mot San Siro i Milano blev Johansson dock inte långvarig och efter 17 minuter tvingades han hjälpas av planen med en knäskada – men det blev ändå han som sköt Sverige till VM.

Matchen i Milano bjöd på italienskt tryck och även Sverige hade sina chanser, men några mål blev det inte. Matchen slutade 0–0 vilket innebär att Sverige slog ut Italien med 1–0. Janne Anderssons mannar är därmed klar för VM samtidigt som Italien tvingas avstå för första gången sedan 1958.

– Att hålla nollan i två matcher mot Italien, och den fajten vi gör... Det var bara att hoppas att vi skulle kunna hålla emot, säger den mycket glada förbundskapten Janne Andersson till Kanal 5 direkt efter avslutad match.

VM som spelas i Ryssland inleds den 14 juni och avslutas den 15 juli. VM-lottningen sker den 1 december i Moskva.

I fredags lade Sverige några fingrar på biljetten till sommarens fotbolls-VM när Italien besegrades med 1–0 i den första playoff-matchen på Friends Arena. Jakob Johansson som byttes in i andra halvlek fixade då matchens enda mål och på måndagen fick han förtroende att spela från start när han ersatte skadade Albin Ekdal.

I returmatchen mot San Siro i Milano blev Johansson dock inte långvarig och efter 17 minuter tvingades han hjälpas av planen med en knäskada – men det blev ändå han som sköt Sverige till VM.

Matchen i Milano bjöd på italienskt tryck och även Sverige hade sina chanser, men några mål blev det inte. Matchen slutade 0–0 vilket innebär att Sverige slog ut Italien med 1–0. Janne Anderssons mannar är därmed klar för VM samtidigt som Italien tvingas avstå för första gången sedan 1958.

– Att hålla nollan i två matcher mot Italien, och den fajten vi gör... Det var bara att hoppas att vi skulle kunna hålla emot, säger den mycket glada förbundskapten Janne Andersson till Kanal 5 direkt efter avslutad match.

VM som spelas i Ryssland inleds den 14 juni och avslutas den 15 juli. VM-lottningen sker den 1 december i Moskva.