06 dec 2017 19:44

06 dec 2017 19:44

Utländsk duo lämnar SAIK

FOTBOLL: Ingen fortsättning för Jobe och Masch

Det blev bara en säsong i Skövde AIK för Bubacarr Jobe och Ryan Masch.
Duon hade kontrakt även över nästa säsong, men SAIK har ändå valt att släppa iväg dem.

Förra säsongen var Skövde AIK tillbaka i division 1 igen efter två säsonger i tvåan och då valde man att stärka upp truppen med två utländska importer inför återkomsten.

I slutet av februari presenterades först amerikanen Ryan Masch och sedan Bubacarr Jobe från Gambia och duon har spelat i de flesta av SAIK:s matcher den här säsongen. Någon fortsättning i den röda tröjan, trots att båda två hade kontrakt även över nästa säsong, blir det dock inte.

– En faktor till detta är att föreningen väljer att jobba mer lokalt med fotbollsspelare från Skaraborg som tar plats i seniorlaget. En annan faktor till detta är att det blir en allt stramare ekonomisk budget för seniortruppen till 2018 vilket gör att vi varken kan behålla ”Buba” eller Ryan på lönelistan, skriver SAIK i ett pressmeddelande.

Samtidigt är klubben belåten med det som Masch och Jobe har presterat i SAIK.

– Bägge två har under säsongen varit bärande spelare och gjort ett väldigt bra intryck på oss som professionella killar både på och utanför planen. Man har ställt upp för föreningen och hjälpt till vid olika tillställningar vilket har uppskattats väl, skriver SAIK vidare.

Förra säsongen var Skövde AIK tillbaka i division 1 igen efter två säsonger i tvåan och då valde man att stärka upp truppen med två utländska importer inför återkomsten.

I slutet av februari presenterades först amerikanen Ryan Masch och sedan Bubacarr Jobe från Gambia och duon har spelat i de flesta av SAIK:s matcher den här säsongen. Någon fortsättning i den röda tröjan, trots att båda två hade kontrakt även över nästa säsong, blir det dock inte.

– En faktor till detta är att föreningen väljer att jobba mer lokalt med fotbollsspelare från Skaraborg som tar plats i seniorlaget. En annan faktor till detta är att det blir en allt stramare ekonomisk budget för seniortruppen till 2018 vilket gör att vi varken kan behålla ”Buba” eller Ryan på lönelistan, skriver SAIK i ett pressmeddelande.

Samtidigt är klubben belåten med det som Masch och Jobe har presterat i SAIK.

– Bägge två har under säsongen varit bärande spelare och gjort ett väldigt bra intryck på oss som professionella killar både på och utanför planen. Man har ställt upp för föreningen och hjälpt till vid olika tillställningar vilket har uppskattats väl, skriver SAIK vidare.