13 jan 2018 19:02

13 jan 2018 19:02

HP Tibro slog tabelljumbon

HANDBOLL: Division 2 västra

Tabelljumbon Wasaiterna hängde med HP Tibro i en halvlek.
Sedan var det inget snack och Tibro vann med stora siffror till slut.

Det blev en klar hemmaseger i Tibro Sporthall, men det fanns ingenting som tydde på en storseger för Tibro efter 23 minuters spel. Då ledde Wasaiterna överraskande med 12–9, men där vände matchen och Tibro tog över taktpinnen totalt. I paus stod det 13–13, men i den andra halvleken var det Tibro för hela slanten och hemmalagets försprång växte allt eftersom.

Wasaiterna hade målmässig kontakt nio minuter in i den andra halvleken då det stod 20–17, men där gjorde Tibro fem raka mål och drygade ut ledningen till 25–17. Det tog udden ur bortalaget och Tibro kunde defilera hem segern. Det stannade vid 14 måls seger och två värdefulla poäng för Tibro som hänger med i toppen av tabellen.

Målen, Tibro: David Samuelsson 6, Philip Pettersson 6, Semir Crnalic 5, Viktor Broman-Dahl 5, Jan Molin 4, Petter Henrysson 3, Sargon Gewargis 3, Isak Svensson 3, Anel Alagic 2, Isak Nero, Axel Påhlsson.

Det blev en klar hemmaseger i Tibro Sporthall, men det fanns ingenting som tydde på en storseger för Tibro efter 23 minuters spel. Då ledde Wasaiterna överraskande med 12–9, men där vände matchen och Tibro tog över taktpinnen totalt. I paus stod det 13–13, men i den andra halvleken var det Tibro för hela slanten och hemmalagets försprång växte allt eftersom.

Wasaiterna hade målmässig kontakt nio minuter in i den andra halvleken då det stod 20–17, men där gjorde Tibro fem raka mål och drygade ut ledningen till 25–17. Det tog udden ur bortalaget och Tibro kunde defilera hem segern. Det stannade vid 14 måls seger och två värdefulla poäng för Tibro som hänger med i toppen av tabellen.

Målen, Tibro: David Samuelsson 6, Philip Pettersson 6, Semir Crnalic 5, Viktor Broman-Dahl 5, Jan Molin 4, Petter Henrysson 3, Sargon Gewargis 3, Isak Svensson 3, Anel Alagic 2, Isak Nero, Axel Påhlsson.