13 jan 2018 19:52

13 jan 2018 19:53

Sverige utan chans i finalen

ISHOCKEY: Silver för Lina Ljungblom i junior-VM

Junior-VM i Ryssland slutade med en silvermedalj för Lina Ljungblom.
Sverige hade ingen chans i finalen mot USA utan förlorade med hela 3–9.

Sverige bröt den nordamerikanska dominansen i junior-VM när man som första europeiska lag någonsin tog sig till final vid mästerskapet i ryska Dmitrov, men finalen blev en trist historia för Skövdetjejen Lina Ljungblom och det svenska U18-landslaget.

Svenskorna tog en poäng mot USA i gruppspelet efter förlust i förlängning och hade förhoppningar om att kunna störa dem ännu en gång, men i finalen visade sig USA vara alltför bra. Sverige gjorde visserligen det första målet när Ljungblom och Selina Aho assisterade Thea Johansson till 1–0 efter 1.35, men sedan var det USA för hela slanten och siffrorna rann i väg.

Amerikanskorna gjorde tre mål i den första perioden och gick in till den första pausvilan med en 3–1-ledning. Sedan gick det fort i början på den andra perioden när USA gjorde fem mål inom loppet av sex minuter och avgjorde matchen.

Inför den sista perioden ledde USA med 9–1, men där fick svenskorna stopp på raset och kunde putsa siffrorna en aning. Bland annat sedan Lina Ljungblom gjort 9–3 med ett fint dragskott efter knappt nio minuters spel av perioden.

Det blev också slutresultatet i matchen och därmed blev det silver för Sverige.

16-åriga Lina Ljungblom gjorde sex poäng på fem matcher och blev bästa svenska poänggörare i junior-VM.

Sverige bröt den nordamerikanska dominansen i junior-VM när man som första europeiska lag någonsin tog sig till final vid mästerskapet i ryska Dmitrov, men finalen blev en trist historia för Skövdetjejen Lina Ljungblom och det svenska U18-landslaget.

Svenskorna tog en poäng mot USA i gruppspelet efter förlust i förlängning och hade förhoppningar om att kunna störa dem ännu en gång, men i finalen visade sig USA vara alltför bra. Sverige gjorde visserligen det första målet när Ljungblom och Selina Aho assisterade Thea Johansson till 1–0 efter 1.35, men sedan var det USA för hela slanten och siffrorna rann i väg.

Amerikanskorna gjorde tre mål i den första perioden och gick in till den första pausvilan med en 3–1-ledning. Sedan gick det fort i början på den andra perioden när USA gjorde fem mål inom loppet av sex minuter och avgjorde matchen.

Inför den sista perioden ledde USA med 9–1, men där fick svenskorna stopp på raset och kunde putsa siffrorna en aning. Bland annat sedan Lina Ljungblom gjort 9–3 med ett fint dragskott efter knappt nio minuters spel av perioden.

Det blev också slutresultatet i matchen och därmed blev det silver för Sverige.

16-åriga Lina Ljungblom gjorde sex poäng på fem matcher och blev bästa svenska poänggörare i junior-VM.