13 feb 2018 06:00

13 feb 2018 06:00

Skövde AIK ställs mot allsvenskt motstånd

FOTBOLL: Träningsspelar mot IF Elfsborg på Borås Arena

Skövde AIK ställs mot allsvenska IF Elfsborg i en träningsmatch på Borås Arena ikväll.
– Det kommer att bli en riktig utmaning för oss, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham.

IF Elfsborg laddar för Svenska cupen och passar på tisdagskvällen på att spela en träningsmatch mot Skövde AIK på Borås Arena som en del i cupförberedelserna. De drar i gång tävlingssäsongen redan nästa vecka när de möter Gais i cupen.

– Det är så klart ett väldigt tufft motstånd. Samtidigt är det roligt för killarna att ändå få känna på, att få se och lära. Det är de här matcherna som man själv minns tillbaka på när man spelade. Vi är jättetidiga i vår säsong jämfört med Elfsborg som snart börjar sitt tävlingsspel. Vi har ju bara haft en träningsmatch, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham.

Han efterlyser tålamod och disciplin samtidigt som laget ska våga äga boll så gott det går.

– Vi kommer att få jobba hårt, den saken är säker. Att komma till Borås Arena och spela mot Elfsborg är tufft för alla lagen i allsvenskan. Det kommer att bli jättetufft och det kommer att ställas stora krav på oss defensivt. Dels att vi jobbar hårt, dels att vi är noggranna och fokuserade hela tiden.

SAIK spelade sin första träningsmatch för säsongen i lördags när SAIK fick oavgjort, 1–1, borta mot Assyriska Turabdin IK i Jönköping. Då fick samtiga spelare speltid på Rosenlunds IP:s konstgräs. Nu kommer SAIK att matcha på ett annat sätt.

– Det är inte säkert att alla får speltid. Motståndet är så pass tufft att vi behöver ha ett någorlunda samspelt lag. Sedan får vi se hur det utvecklas. De som är tillgängliga kommer åka med men vi har inga bestämda byten på förhand, säger Abraham.

– Det är roligt att vi får möjligheten att träningsspela mot Elfsborg, fortsätter han.

Skövde AIK: Markus Fröjd, Edvin Lund Borg, Samuel Sörman, Emil Ring, Andreas Uusitalo, Emil Eriksson, Albrim Demalijaj, Elmar Abraham, Rasmus Örqvist, Gustav Norlin, Gani Gerxhaliu, Marwin Leidewall, Jesper Andersson, Gustav Granath, Hannes Fritzson, Oskar Mårtensson, Bilos Yonakhir, Viktor Granath, John Hallstensson, William Granath.

IF Elfsborg laddar för Svenska cupen och passar på tisdagskvällen på att spela en träningsmatch mot Skövde AIK på Borås Arena som en del i cupförberedelserna. De drar i gång tävlingssäsongen redan nästa vecka när de möter Gais i cupen.

– Det är så klart ett väldigt tufft motstånd. Samtidigt är det roligt för killarna att ändå få känna på, att få se och lära. Det är de här matcherna som man själv minns tillbaka på när man spelade. Vi är jättetidiga i vår säsong jämfört med Elfsborg som snart börjar sitt tävlingsspel. Vi har ju bara haft en träningsmatch, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham.

Han efterlyser tålamod och disciplin samtidigt som laget ska våga äga boll så gott det går.

– Vi kommer att få jobba hårt, den saken är säker. Att komma till Borås Arena och spela mot Elfsborg är tufft för alla lagen i allsvenskan. Det kommer att bli jättetufft och det kommer att ställas stora krav på oss defensivt. Dels att vi jobbar hårt, dels att vi är noggranna och fokuserade hela tiden.

SAIK spelade sin första träningsmatch för säsongen i lördags när SAIK fick oavgjort, 1–1, borta mot Assyriska Turabdin IK i Jönköping. Då fick samtiga spelare speltid på Rosenlunds IP:s konstgräs. Nu kommer SAIK att matcha på ett annat sätt.

– Det är inte säkert att alla får speltid. Motståndet är så pass tufft att vi behöver ha ett någorlunda samspelt lag. Sedan får vi se hur det utvecklas. De som är tillgängliga kommer åka med men vi har inga bestämda byten på förhand, säger Abraham.

– Det är roligt att vi får möjligheten att träningsspela mot Elfsborg, fortsätter han.

Skövde AIK: Markus Fröjd, Edvin Lund Borg, Samuel Sörman, Emil Ring, Andreas Uusitalo, Emil Eriksson, Albrim Demalijaj, Elmar Abraham, Rasmus Örqvist, Gustav Norlin, Gani Gerxhaliu, Marwin Leidewall, Jesper Andersson, Gustav Granath, Hannes Fritzson, Oskar Mårtensson, Bilos Yonakhir, Viktor Granath, John Hallstensson, William Granath.