13 feb 2018 22:13

13 feb 2018 22:13

Villa Lidköping ställs mot Västerås i kvartsfinal

BANDY: Slutspelsvalen gjorda i bandyn

Villa Lidköping ledde med 5–1 mot Hammarby och hade tredje platsen i en ask men tappade och fick bara oavgjort.
Därmed försvann också lagets hemmaplansfördel i slutspelet där en kvartsfinalserie mot Västerås SK väntar.

Ett sent straffmål av Adam Gilljam innebar att Hammarby har hemmaplansfördel i kvartsfinalerna mot Vetlanda.

Villa Lidköping ledde med 5–1 mot Hammarby med 20 minuter kvar i den sista omgången. Villa tappade den ledningen och Hammarby kunde kvittera. Därmed förbyttes en potentiell tredje plats till en femte plats i grundserien.

Villa fick därmed också finna sig i att vara en passiv åskådare när slutspelsvalet gjordes på tisdagskvällen. Sandviken som vann serien valde att möta IFK Vänersborg i kvartsfinal. Tvåan Edsbyns IF valde Bollnäs GIF medan trean Hammarby tog Vetlanda. Därmed fanns bara Villa Lidköping kvar för Västerås SK att välja. Nu ställs Villa mot mesta mästarna Västerås utan någon fördel av hemmaplan i kvartsfinalserien. Slutspelsträdet fastställdes också ytterligare. Sandviken får möta Hammarby eller Vetlanda i en eventuell semifinal efter att ha valt bort Edsbyn på sin sida i slutspelet.

SM-kvartfinalerna (elitserieplaceringar): Sandvikens AIK (1)–IFK Vänersborg (8), Edsbyns IF (2)–Bollnäs GIF (7), Hammarby IF (3)–Vetlanda BK (6), Västerås SK (4)–Villa Lidköping (5).

Ett sent straffmål av Adam Gilljam innebar att Hammarby har hemmaplansfördel i kvartsfinalerna mot Vetlanda.

Villa Lidköping ledde med 5–1 mot Hammarby med 20 minuter kvar i den sista omgången. Villa tappade den ledningen och Hammarby kunde kvittera. Därmed förbyttes en potentiell tredje plats till en femte plats i grundserien.

Villa fick därmed också finna sig i att vara en passiv åskådare när slutspelsvalet gjordes på tisdagskvällen. Sandviken som vann serien valde att möta IFK Vänersborg i kvartsfinal. Tvåan Edsbyns IF valde Bollnäs GIF medan trean Hammarby tog Vetlanda. Därmed fanns bara Villa Lidköping kvar för Västerås SK att välja. Nu ställs Villa mot mesta mästarna Västerås utan någon fördel av hemmaplan i kvartsfinalserien. Slutspelsträdet fastställdes också ytterligare. Sandviken får möta Hammarby eller Vetlanda i en eventuell semifinal efter att ha valt bort Edsbyn på sin sida i slutspelet.

SM-kvartfinalerna (elitserieplaceringar): Sandvikens AIK (1)–IFK Vänersborg (8), Edsbyns IF (2)–Bollnäs GIF (7), Hammarby IF (3)–Vetlanda BK (6), Västerås SK (4)–Villa Lidköping (5).