14 feb 2018 06:00

14 feb 2018 06:00

Max Friberg besökte populärt läger

ISHOCKEY: Skövde IK arrangerade träningsläger för ungdomar under dagarna två

50 ungdomar mellan tio och 14 år deltog på Skövde IK:s läger under dagarna två i början på sportlovsveckan.
På tisdagen fick de oväntat besök när SHL-spelaren Max Friberg dök upp och var med på träningarna.
– Vi tycker att det var väldigt positivt att så många ungdomar anslöt sig till det här. Max besök var mycket uppskattat, säger Skövde IK:s sport- och klubbchef Hans Ljunggren.

Det är sportlov och då passade Skövde IK på att arrangera ett träningsläger för ungdomar under dagarna två. Lägret inleddes på måndagsmorgonen och avslutades på tisdagskvällen. Lägret vände sig till killar och tjejer som är födda mellan 2004 och 2008. På programmet stod tre ispass per dag samt teoripass och fysträning. Fokus låg på individuell träning i skridskoteknik, passningar, klubbteknik och skott. Även målvaktsträning fanns på programmet.

– Sedan är det även mycket annat runt omkring som handlar om hur man beter sig i en grupp om hur man är mot sina kamrater. Vi jobbar även mycket med värdegrundsfrågor med respekt och kamratskap. Det är minst lika viktigt som det vi gör ute på isen. Vi är noga med att det ska fungera, att alla ska känna sig välkomna och vara väldigt delaktiga, säger Skövde IK:s sport- och klubbchef Hans Ljunggren.

Ansvarig tränare för lägret var Yngve Frank.

– Skövde IK:s juniortränare Robin Hult var också med och sedan är det lite olika hjälptränare som har funnits med. Det är några juniorspelare och lite A-lagsspelare.

Friberg på besök

En höjdpunkt under dagarna var när den tidigare Skövde IK-spelaren Max Friberg som numera huserar i Frölunda i SHL gästade lägret under tisdagen.

– Det var väldigt uppskattat för det var lite hemlighetsmakeri bakom det. Det var inget som vi gick ut med innan utan vi sa bara till ungdomarna att det kommer en hemlig gäst. Max var här och körde med båda grupperna på förmiddagen. Det var mycket uppskattat, säger Ljunggren.

50 ungdomar deltog alltså och flera kom ifrån andra närliggande klubbar men även ifrån Trollhättan och Göteborg.

– Det är jättekul. Många föräldrar som har barn i de här åldrarna åker ju bort under lovet och det är säkert många som också har gjort det men sedan är det många som också är hemma. Då är det bra att vi kan stimulera dem lite extra. Vi har kört på loven under några år och det är roligt att det även kommer spelare utifrån för det är utvecklande även för våra egna ungdomar.

Skövde IK har även ett träningsläger på sommaren.

– Jag tycker att det har varit ett större intresse i år under sportlovet. Jag tror faktiskt inte att vi har varit så här många tidigare. Det kan bero på att vi den här säsongen fokuserade på ett läger under sportlovet, tidigare har vi kört även på höstlovet. Det är många som är med på samtliga läger och det kan ju bli lite mastigt också.

Det har onekligen varit full fart i Billingehov under dagarna två under tio timmar per dag.

Det är sportlov och då passade Skövde IK på att arrangera ett träningsläger för ungdomar under dagarna två. Lägret inleddes på måndagsmorgonen och avslutades på tisdagskvällen. Lägret vände sig till killar och tjejer som är födda mellan 2004 och 2008. På programmet stod tre ispass per dag samt teoripass och fysträning. Fokus låg på individuell träning i skridskoteknik, passningar, klubbteknik och skott. Även målvaktsträning fanns på programmet.

– Sedan är det även mycket annat runt omkring som handlar om hur man beter sig i en grupp om hur man är mot sina kamrater. Vi jobbar även mycket med värdegrundsfrågor med respekt och kamratskap. Det är minst lika viktigt som det vi gör ute på isen. Vi är noga med att det ska fungera, att alla ska känna sig välkomna och vara väldigt delaktiga, säger Skövde IK:s sport- och klubbchef Hans Ljunggren.

Ansvarig tränare för lägret var Yngve Frank.

– Skövde IK:s juniortränare Robin Hult var också med och sedan är det lite olika hjälptränare som har funnits med. Det är några juniorspelare och lite A-lagsspelare.

Friberg på besök

En höjdpunkt under dagarna var när den tidigare Skövde IK-spelaren Max Friberg som numera huserar i Frölunda i SHL gästade lägret under tisdagen.

– Det var väldigt uppskattat för det var lite hemlighetsmakeri bakom det. Det var inget som vi gick ut med innan utan vi sa bara till ungdomarna att det kommer en hemlig gäst. Max var här och körde med båda grupperna på förmiddagen. Det var mycket uppskattat, säger Ljunggren.

50 ungdomar deltog alltså och flera kom ifrån andra närliggande klubbar men även ifrån Trollhättan och Göteborg.

– Det är jättekul. Många föräldrar som har barn i de här åldrarna åker ju bort under lovet och det är säkert många som också har gjort det men sedan är det många som också är hemma. Då är det bra att vi kan stimulera dem lite extra. Vi har kört på loven under några år och det är roligt att det även kommer spelare utifrån för det är utvecklande även för våra egna ungdomar.

Skövde IK har även ett träningsläger på sommaren.

– Jag tycker att det har varit ett större intresse i år under sportlovet. Jag tror faktiskt inte att vi har varit så här många tidigare. Det kan bero på att vi den här säsongen fokuserade på ett läger under sportlovet, tidigare har vi kört även på höstlovet. Det är många som är med på samtliga läger och det kan ju bli lite mastigt också.

Det har onekligen varit full fart i Billingehov under dagarna två under tio timmar per dag.