12 mar 2018 13:15

12 mar 2018 13:15

Ljungström totalsegrare

ENDURO: Vintercupens sista deltävling

Det blev en spännande avslutning med små marginaler när Vintercupens final kördes i Tibro. Oskar Ljungström, Falköpings MK tog totalsegern, men Rikard Hansson, Tibro MK var snabbast i den sista deltävlingen.

Den var den sjätte och sista deltävlingen som avgjordes i Tibro. Det blev en spännande tävling där det växlade i toppen en del. Rikard Hansson, som i år gör en endurosatsning i Tibro MK, var snabbast på slutet och kunde avgöra till sin fördel.

Det var många som slogs om segern i tävlingen. Hemmaklubbens Anton Sandstedt, Oliver Nelson och Robert Friberg var med och tampades. Även Oskar Ljungström och Karlskogas Pontus Skog fanns med i segerstriden.

På slutet fick dock Rikard Hansson till det allra bäst och kunde vinna med 20 sekunder.

Totalsegern gick till Oskar Ljungström som varit i ledningen ända sedan den första deltävlingen. När man enligt reglerna dessutom får räkna bort det sämsta resultatet var det ingen som kunde hota FMK-föraren.

Tibro MK:s Oliver Nelson slutade tvåa. Tredjeplatsen togs av Pontus Skog, Karlskoga i en tuff klass som visar att det mycket talang i sporten.

Hanna snabbast

På damsidan gick segern i den sista tävlingen till Hanna Berzelius, Linköpings MS, detta med irländskan Natalie Kane som tvåa och Tibro MK:s Johanna Götvall på tredje plats. I sammandraget blir ordningsföljden den samma.

Bland juniorerna kom 35 förare till start i finalen. Totalt är det 75 som startat under säsongen. FMCK Skövdes John Salomonsson har åkt bra hela vintern och avslutade med seger i Tibro. John tog också hem klassen före Max Ahlin, Falköpings MK:

Vi kan också noteras att FMCK Skövdes Nisse Bengtsson vann Ungdom E1.

Totasegrare Vintercupen östra Skaraborg 2017/18: Senior: Oskar Ljungström, Falköpings MK. Damer: Hanna Berzelius, Linköpings MS. Junior: John Salomonsson, FMCK Skövde. Bredd: Max Wennerlund, Tranås MS. Ungdom E1: Nisse Bengtsson, FMCK Skövde. Ungdom E0: Alvin Ceder, Götene MK. Motion dam: Jennifer Rosengren, MK Ran. Motion 50+: Roger Berglund, Försvarsmaktens EK. Motion 40-49: Larry Gustavsson, Försvarsmaktens EK. Motion -39: Robin Pettersson, MK Ran.

Den var den sjätte och sista deltävlingen som avgjordes i Tibro. Det blev en spännande tävling där det växlade i toppen en del. Rikard Hansson, som i år gör en endurosatsning i Tibro MK, var snabbast på slutet och kunde avgöra till sin fördel.

Det var många som slogs om segern i tävlingen. Hemmaklubbens Anton Sandstedt, Oliver Nelson och Robert Friberg var med och tampades. Även Oskar Ljungström och Karlskogas Pontus Skog fanns med i segerstriden.

På slutet fick dock Rikard Hansson till det allra bäst och kunde vinna med 20 sekunder.

Totalsegern gick till Oskar Ljungström som varit i ledningen ända sedan den första deltävlingen. När man enligt reglerna dessutom får räkna bort det sämsta resultatet var det ingen som kunde hota FMK-föraren.

Tibro MK:s Oliver Nelson slutade tvåa. Tredjeplatsen togs av Pontus Skog, Karlskoga i en tuff klass som visar att det mycket talang i sporten.

Hanna snabbast

På damsidan gick segern i den sista tävlingen till Hanna Berzelius, Linköpings MS, detta med irländskan Natalie Kane som tvåa och Tibro MK:s Johanna Götvall på tredje plats. I sammandraget blir ordningsföljden den samma.

Bland juniorerna kom 35 förare till start i finalen. Totalt är det 75 som startat under säsongen. FMCK Skövdes John Salomonsson har åkt bra hela vintern och avslutade med seger i Tibro. John tog också hem klassen före Max Ahlin, Falköpings MK:

Vi kan också noteras att FMCK Skövdes Nisse Bengtsson vann Ungdom E1.

Totasegrare Vintercupen östra Skaraborg 2017/18: Senior: Oskar Ljungström, Falköpings MK. Damer: Hanna Berzelius, Linköpings MS. Junior: John Salomonsson, FMCK Skövde. Bredd: Max Wennerlund, Tranås MS. Ungdom E1: Nisse Bengtsson, FMCK Skövde. Ungdom E0: Alvin Ceder, Götene MK. Motion dam: Jennifer Rosengren, MK Ran. Motion 50+: Roger Berglund, Försvarsmaktens EK. Motion 40-49: Larry Gustavsson, Försvarsmaktens EK. Motion -39: Robin Pettersson, MK Ran.

  • Jan Larson