12 mar 2018 18:40

12 mar 2018 18:40

Sara vänder hem – väljer Skara HF

HANDBOLL: Lämnar Danmark efter en säsong

Högernian Sara Johansson vänder hem till Sverige igen efter en säsong i danska Randers.
Nästa säsong ska hon spela med Skara HF.

Sara Johansson har gjort fem säsonger i Skövde HF, men lämnade klubben inför den här säsongen för att satsa på proffsspel i danska Randers. Nu blir det återigen spel i Sverige, men när hon återvänder blir det istället till Skara HF.

– Jag har längtat hem och för mig var Skara det klart bästa alternativet, säger 25-åringen i ett pressmeddelande från Skara HF.

Att Skövde HF:s nuvarande tränare Magnus Frisk tar över Skara nästa säsong påverkade henens beslut.

– Jag hade kollat på Skara innan det blev klart med Magnus Frisk som tränare, men det är en bonus att få spela med honom igen. Han är en tränare som har utvecklat mig som spelare och jag tror att han kan fortsätta få mig att ta nya kliv, säger Sara, som har sina rötter i Lindesberg.

Nu hoppas högernian att hon ska kunna bli ett bra tillskott för Skara, som står inför ett kval för att säkra spel i SHE även nästa säsong.

– Jag tror också att jag med min erfarenhet från det danska året kan bidra med att höja nivån på lagets träningar, fortsätter hon i pressmeddelandet.

Kontraktet med Sara är skrivet på ett plus ett år.

– Sara är en fantastisk handbollsspelare och har utöver ett mycket bra skott många ess i rockärmen. Vi är stolta över att hon väljer Skara som sin nya klubb där hon med sin rutin och erfarenhet kommer att höja nivån på både träning och match, kommenterar Skara HF:s sportchef Gunilla Flink.

Sara Johansson har gjort fem säsonger i Skövde HF, men lämnade klubben inför den här säsongen för att satsa på proffsspel i danska Randers. Nu blir det återigen spel i Sverige, men när hon återvänder blir det istället till Skara HF.

– Jag har längtat hem och för mig var Skara det klart bästa alternativet, säger 25-åringen i ett pressmeddelande från Skara HF.

Att Skövde HF:s nuvarande tränare Magnus Frisk tar över Skara nästa säsong påverkade henens beslut.

– Jag hade kollat på Skara innan det blev klart med Magnus Frisk som tränare, men det är en bonus att få spela med honom igen. Han är en tränare som har utvecklat mig som spelare och jag tror att han kan fortsätta få mig att ta nya kliv, säger Sara, som har sina rötter i Lindesberg.

Nu hoppas högernian att hon ska kunna bli ett bra tillskott för Skara, som står inför ett kval för att säkra spel i SHE även nästa säsong.

– Jag tror också att jag med min erfarenhet från det danska året kan bidra med att höja nivån på lagets träningar, fortsätter hon i pressmeddelandet.

Kontraktet med Sara är skrivet på ett plus ett år.

– Sara är en fantastisk handbollsspelare och har utöver ett mycket bra skott många ess i rockärmen. Vi är stolta över att hon väljer Skara som sin nya klubb där hon med sin rutin och erfarenhet kommer att höja nivån på både träning och match, kommenterar Skara HF:s sportchef Gunilla Flink.

  • Johan Espefält