13 mar 2018 11:56

13 mar 2018 11:56

"Jag blir helt ställd"

PARALYMPICS: Aaron Lindström körde ur i superkombinationen

Skövdekillen Aaron Lindström, som tävlar för SK Vitesse, körde ur i slalompisten när han ställde upp i superkombinationen. Tungt givetvis för Aaron som låg på 17 plats efter super-G-delen. Nu åkte han ur tidigt i slalomåket.

Aaron Lindström kommenterade uråkningen på en innerskida efter tio portar så här till TT:

– Jag blir helt ställd.

Efter en 18 plats i super-G var det första gången som Aaron fick chansen att känna på slalombacken i paralympics. Nu blev det ett kort åk.

– Det kändes bra på starten. Jag genomförde rutinerna jag brukar och sen när jag kommer in i banan blir jag helt ställd. Det kändes inte fel, det var mer... Jag måste hem och analysera det. Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag kommer inte ihåg så mycket av mina åk, säger han vidare till TT.

Tävlingen vanns av ryssen Alexej Bugajev som tävlar som neutral deltagare. Arthur Bauchet, Frankrike slutade tvåa och Adam Hall, Nya Zeeland tog bronsplatsen.

Nu blir det att ladda om de fortsatta tävlingarna för Aaron Lindström. Natten till onsdag svensk tid är det storslalom som gäller. Natt mot lördag är det sedan slalom. Än finns det gott hopp om framskjutna placeringar för 17-åringen som gör sitt första paralympics.

Aaron Lindström kommenterade uråkningen på en innerskida efter tio portar så här till TT:

– Jag blir helt ställd.

Efter en 18 plats i super-G var det första gången som Aaron fick chansen att känna på slalombacken i paralympics. Nu blev det ett kort åk.

– Det kändes bra på starten. Jag genomförde rutinerna jag brukar och sen när jag kommer in i banan blir jag helt ställd. Det kändes inte fel, det var mer... Jag måste hem och analysera det. Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag kommer inte ihåg så mycket av mina åk, säger han vidare till TT.

Tävlingen vanns av ryssen Alexej Bugajev som tävlar som neutral deltagare. Arthur Bauchet, Frankrike slutade tvåa och Adam Hall, Nya Zeeland tog bronsplatsen.

Nu blir det att ladda om de fortsatta tävlingarna för Aaron Lindström. Natten till onsdag svensk tid är det storslalom som gäller. Natt mot lördag är det sedan slalom. Än finns det gott hopp om framskjutna placeringar för 17-åringen som gör sitt första paralympics.

  • Jan Larsson