07 apr 2018 19:46

07 apr 2018 19:46

Förlust för Skövde KIK i genrepet

FOTBOLL: "Gummi": "Som lagspel betraktat behöver vi bli bättre"

Skövde KIK:s fyra amerikanska spelare debuterade i genrepet borta mot Jitex Mölndal BK. Det blev förlust med 0–3 i en match där Olivia Sandahl gjorde comeback efter sin knäskada.
– Det var en bra genomkörare för oss, säger KIK-tränaren Gudmundur ”Gummi” Magnusson.

Det blev 0–3 (0–1) mot division 1-laget Jitex Mölndal BK på Åbyvallen i Göteborg.

– Jitex var jätteduktiga och spelade riktigt bra. Vi möter ett lag som var väldigt individuellt skickliga och bolltrygga. Vi gör dem lite bra också för vi kommer inte riktigt rätt i vår press. Som lagspel betraktat behöver vi bli bättre. Det märks ganska tydligt att vi inte är samspelta, säger KIK-tränaren Gudmundur ”Gummi” Magnusson.

Tuff start

Skövde KIK fick en tuff start på matchen.

– Vi var totalt nedtryckta på egen planhalva under de första 20 minuterna. Det var en riktigt tuff start och sedan gör de 1–0. Jag tycker att vi växer in i matchen och de sista 20-25 minuterna av halvleken var rätt så bra och vi skapar flera halvlägen där vi kunde ha fått en biljett in i matchen. Då såg det riktigt bra ut men i början av andra åker vi på ett billigt mål och sedan blåste det lite emot oss, säger ”Gummi”.

– Vi fick egentligen inte i gång något jätteordnat spel. Vi har någon hörna i andra halvlek där målvakten gör en kanonräddning. Vi hade även några hyggliga chanser i första men vi fick inte till det sista. Vi hade chanser att spräcka målnollan. Siffrorna är inget att säga om men vi hade gärna spräckt nollan, fortsätter han.

Lagets fyra amerikanska spelare Michaela Dooley, Emma Scaro, Kavita Battan och Sandra Padilla debuterade och tog plats i startelvan.

– De kände inte till vårt spel fullt ut. Vi gör en del bra saker men en del saker kan bli betydligt bättre, det hoppas jag i alla fall. Det var inget i spelet som stämde till hundra procent.

Sandahl tillbaka

Olivia Sandahl gjorde comeback efter sin knäskada och spelade i en halvlek.

– Hon var riktigt spelsugen. Olivia gjorde ett positivt intryck, säger ”Gummi” och lyfter fram Emmelie Junckerfelts insats lite extra.

Annars gav matchen snarare KIK-tränaren huvudbry.

– Jag får fundera lite. Jag har fått mer att tänka på efter den här matchen än vad jag kanske trodde innan.

SKIK: Sara Fröjd – Amanda Johansson, Michaela Dooley, Eyrún Gudmundsdóttir, Matilda Andersson – Olivia Sandahl, Emma Scaro, Sandra Padilla – Emmelie Junckerfelt, Amanda Yaminne, Kavita Battan. (Karin Kronberg, Elin Ljungkvist och Sara Lundin kom in i spel efter paus).

Det blev 0–3 (0–1) mot division 1-laget Jitex Mölndal BK på Åbyvallen i Göteborg.

– Jitex var jätteduktiga och spelade riktigt bra. Vi möter ett lag som var väldigt individuellt skickliga och bolltrygga. Vi gör dem lite bra också för vi kommer inte riktigt rätt i vår press. Som lagspel betraktat behöver vi bli bättre. Det märks ganska tydligt att vi inte är samspelta, säger KIK-tränaren Gudmundur ”Gummi” Magnusson.

Tuff start

Skövde KIK fick en tuff start på matchen.

– Vi var totalt nedtryckta på egen planhalva under de första 20 minuterna. Det var en riktigt tuff start och sedan gör de 1–0. Jag tycker att vi växer in i matchen och de sista 20-25 minuterna av halvleken var rätt så bra och vi skapar flera halvlägen där vi kunde ha fått en biljett in i matchen. Då såg det riktigt bra ut men i början av andra åker vi på ett billigt mål och sedan blåste det lite emot oss, säger ”Gummi”.

– Vi fick egentligen inte i gång något jätteordnat spel. Vi har någon hörna i andra halvlek där målvakten gör en kanonräddning. Vi hade även några hyggliga chanser i första men vi fick inte till det sista. Vi hade chanser att spräcka målnollan. Siffrorna är inget att säga om men vi hade gärna spräckt nollan, fortsätter han.

Lagets fyra amerikanska spelare Michaela Dooley, Emma Scaro, Kavita Battan och Sandra Padilla debuterade och tog plats i startelvan.

– De kände inte till vårt spel fullt ut. Vi gör en del bra saker men en del saker kan bli betydligt bättre, det hoppas jag i alla fall. Det var inget i spelet som stämde till hundra procent.

Sandahl tillbaka

Olivia Sandahl gjorde comeback efter sin knäskada och spelade i en halvlek.

– Hon var riktigt spelsugen. Olivia gjorde ett positivt intryck, säger ”Gummi” och lyfter fram Emmelie Junckerfelts insats lite extra.

Annars gav matchen snarare KIK-tränaren huvudbry.

– Jag får fundera lite. Jag har fått mer att tänka på efter den här matchen än vad jag kanske trodde innan.

SKIK: Sara Fröjd – Amanda Johansson, Michaela Dooley, Eyrún Gudmundsdóttir, Matilda Andersson – Olivia Sandahl, Emma Scaro, Sandra Padilla – Emmelie Junckerfelt, Amanda Yaminne, Kavita Battan. (Karin Kronberg, Elin Ljungkvist och Sara Lundin kom in i spel efter paus).