16 apr 2018 15:28

16 apr 2018 15:28

Tuff tävlingshelg i Skåne

ORIENTERING: Swedish League startade med tre tävlingar

Swedish League är, efter SM-tävlingarna, orienterarnas viktigaste tävlingar i Sverige. Serien inleddes med sprint, lång- och medeldistans i Skåne i helgen. Vilma Blennow, Falköping, imponerade med seger i D20 på söndag. Marcus Carlsson, IF Hagen, blev sexa i H18 på söndag.

Swedish League består i år av fem deltävlingar. Inleddes med sprint i centrala Landskrona på fredag. Lätta och snabba banor kring fästningen. Lördag var långdistans på Söderåsen. Långa banor med tuff kupering. H21-klassen hade 17km att springa. Beräknad segrartid är numera 90 min för både D21- och H21-klassen. Söndag var medeldistans.

Debutant i H20-klassen

Olle Hedman, IF Hagen, gör sitt första år i H20-klassen. Konkurrensen är hård på värdetävling. De bästa siktar på JVM i Finland i juli.

– Jag är nöjd med min prestation i helgen. Bäst placering hade jag på sprinten, men jag är mest nöjd med långdistansen. En tung bana över 12,5km. Inga stora bommar. Hade bra fokus under hela loppet, summerar Olle.

– Nu laddar jag för natt-SM på fredag i Jönköping. Det lutar åt att jag står över finalen i Swedish League på söndag. Siktar istället på 10mila, helgen därpå. Stafett är kul.

Bra söndag för Carlsson

Hagenjunioren Marcus Carlsson presterade bra under påskhelgen. Förhoppningar fanns om en bra helg i Skåne.

– Missnöjd med de två första dagarna. Kände mig trött och kroppen var seg. Hade ingen bra känsla, vare sig på sprint eller långdistans, säger Marcus.

– På söndag var det skillnad. Piggare och sprang som jag vill springa. Enstaka misstag, kanske totalt en halvminut. Jättenöjd. Och bara 1.04 efter segraren. Nu ser jag fram emot kommande helg med natt-SM och finalen i Swedish League i Östergötland.

Swedish League består i år av fem deltävlingar. Inleddes med sprint i centrala Landskrona på fredag. Lätta och snabba banor kring fästningen. Lördag var långdistans på Söderåsen. Långa banor med tuff kupering. H21-klassen hade 17km att springa. Beräknad segrartid är numera 90 min för både D21- och H21-klassen. Söndag var medeldistans.

Debutant i H20-klassen

Olle Hedman, IF Hagen, gör sitt första år i H20-klassen. Konkurrensen är hård på värdetävling. De bästa siktar på JVM i Finland i juli.

– Jag är nöjd med min prestation i helgen. Bäst placering hade jag på sprinten, men jag är mest nöjd med långdistansen. En tung bana över 12,5km. Inga stora bommar. Hade bra fokus under hela loppet, summerar Olle.

– Nu laddar jag för natt-SM på fredag i Jönköping. Det lutar åt att jag står över finalen i Swedish League på söndag. Siktar istället på 10mila, helgen därpå. Stafett är kul.

Bra söndag för Carlsson

Hagenjunioren Marcus Carlsson presterade bra under påskhelgen. Förhoppningar fanns om en bra helg i Skåne.

– Missnöjd med de två första dagarna. Kände mig trött och kroppen var seg. Hade ingen bra känsla, vare sig på sprint eller långdistans, säger Marcus.

– På söndag var det skillnad. Piggare och sprang som jag vill springa. Enstaka misstag, kanske totalt en halvminut. Jättenöjd. Och bara 1.04 efter segraren. Nu ser jag fram emot kommande helg med natt-SM och finalen i Swedish League i Östergötland.

  • Torbjörn Löfving