06 maj 2018 18:00

06 maj 2018 18:00

Wallstén tillbaka efter skada

MOTOCROSS: Vissefjärda CK arrangerade andra SM-deltävlingen

Den andra deltävlingen i motocross-SM har avgjorts i Vissefjärda och Tibro MK:s Anton Wallstén var tillbaka efter att ha missat premiären med en handskada.
Han noterade en tionde plats som bäst den här helgen.

Wallstén var den lokala förare som hamnade bäst till sammanlagt i MX1-klassen och han kunde lämna den andra deltävlingen med en tolfte plats. Den placeringen hade sannolikt varit ännu bättre om han inte hade tvingats bryta det andra heatet med ett trasigt bakdäck. I de övriga heaten blev han tia respektive tolva.

TMK:s Niclas Gustavsson, som bröt premiären efter en vurpa, kom på 13:e plats totalt i helgen efter att ha kommit på 13:e, 17:e respektive 14:e plats i heaten.

I MX2 slog Falköping MK:s holländare Nick Kouwenberg till med en fin andra plats i det sista heatet. I det första heatet kom han på sjätte plats medan han fick bryta det andra heatet, men totalt blev det en sjunde plats och 37 SM-poäng i Vissefjärda.

Bland övriga lokala SM-förare kan vi notera att Falköpings MK:s Edvin Hagman blev tolva totalt samt att Tibroföraren Fredrik Theorell, som noterade en tionde plats som bäst vid premiären, hade det tyngre den här helgen. Han skrapade bara ihop sex poäng sammanlagt med en 16:e plats som bäst.

Wallstén var den lokala förare som hamnade bäst till sammanlagt i MX1-klassen och han kunde lämna den andra deltävlingen med en tolfte plats. Den placeringen hade sannolikt varit ännu bättre om han inte hade tvingats bryta det andra heatet med ett trasigt bakdäck. I de övriga heaten blev han tia respektive tolva.

TMK:s Niclas Gustavsson, som bröt premiären efter en vurpa, kom på 13:e plats totalt i helgen efter att ha kommit på 13:e, 17:e respektive 14:e plats i heaten.

I MX2 slog Falköping MK:s holländare Nick Kouwenberg till med en fin andra plats i det sista heatet. I det första heatet kom han på sjätte plats medan han fick bryta det andra heatet, men totalt blev det en sjunde plats och 37 SM-poäng i Vissefjärda.

Bland övriga lokala SM-förare kan vi notera att Falköpings MK:s Edvin Hagman blev tolva totalt samt att Tibroföraren Fredrik Theorell, som noterade en tionde plats som bäst vid premiären, hade det tyngre den här helgen. Han skrapade bara ihop sex poäng sammanlagt med en 16:e plats som bäst.