14 maj 2018 15:06

14 maj 2018 15:06

Fartfylld racing hos Skövde MK

FOLKRACE: 69 förare körde Skaraborgscupen

69 förare kom till start när Skövde MK arrangerade årets andra deltävling i Skaraborgscupen på Skövde motorstadion.
– Det är roligt för klubben att vi är med och arrangerar, säger klubbens ordförande Michael Thorsell.

Den första maj kördes premiären i Skaraborgscupen i Alingsås. Knappt två veckor senare kördes den andra deltävlingen på Skövde motorstadion.

– Det är roligt för klubben att vi är med och arrangerar den här cupen. Sedan är det viktigt för intresset, för att folk ska kunna komma hit och både köra och titta, säger Skövde MK:s ordförande Michael Thorsell.

”Väldigt nöjda”

69 förare kom till start i Skövdes deltävling varav sju av dem tävlar för arrangörsklubben.

– Deltagarantalet är vi väldigt nöjda med och för våra förare är det förstås alltid kul att köra på hemmaplan, säger helgens tävlingsledare Allan Palm.

Främsta placering bland hemmaförarna tog Pontus Palm som knep andraplatsen i juniorernas A-final på Skövde motorstadion. Vann klassen gjorde Leo Sandberg, Ulricehamns MK och tredje man på pallen blev Hugo Johansson, Vara MK.

Karlstad MC-Bils Tobias Johansson tog hem segern i seniorernas A-final. Tvåa blev Rasmus Broberg, Vara MK före trean Jesper Ahlgren, Lidköpings MSF.

Bland veteranerna var det Kent Larsson, Tibro MK som drog det längsta strået i A-finalen. Tvåa blev Göran Rosengren, Mariestads MS och trea Billy Andersson, Tidaholms MK. Hemmaföraren Conny Persson hamnade precis utanför pallen på fjärde plats.

I damernas A-final tog Hanna Magnusson, Hällevadsholm hand om segern före tvåan Alice Wass, Vara MK och trean Sanna Järnström, Tibro MK.

Två av fem deltävlingar är nu körda i Skaraborgscupen. Vilka förare som tar hem cupsegern i de olika klasserna återstår att se när Mariestads MS/Fägre MK arrangerar den sista deltävlingen den 22 september.

Den första maj kördes premiären i Skaraborgscupen i Alingsås. Knappt två veckor senare kördes den andra deltävlingen på Skövde motorstadion.

– Det är roligt för klubben att vi är med och arrangerar den här cupen. Sedan är det viktigt för intresset, för att folk ska kunna komma hit och både köra och titta, säger Skövde MK:s ordförande Michael Thorsell.

”Väldigt nöjda”

69 förare kom till start i Skövdes deltävling varav sju av dem tävlar för arrangörsklubben.

– Deltagarantalet är vi väldigt nöjda med och för våra förare är det förstås alltid kul att köra på hemmaplan, säger helgens tävlingsledare Allan Palm.

Främsta placering bland hemmaförarna tog Pontus Palm som knep andraplatsen i juniorernas A-final på Skövde motorstadion. Vann klassen gjorde Leo Sandberg, Ulricehamns MK och tredje man på pallen blev Hugo Johansson, Vara MK.

Karlstad MC-Bils Tobias Johansson tog hem segern i seniorernas A-final. Tvåa blev Rasmus Broberg, Vara MK före trean Jesper Ahlgren, Lidköpings MSF.

Bland veteranerna var det Kent Larsson, Tibro MK som drog det längsta strået i A-finalen. Tvåa blev Göran Rosengren, Mariestads MS och trea Billy Andersson, Tidaholms MK. Hemmaföraren Conny Persson hamnade precis utanför pallen på fjärde plats.

I damernas A-final tog Hanna Magnusson, Hällevadsholm hand om segern före tvåan Alice Wass, Vara MK och trean Sanna Järnström, Tibro MK.

Två av fem deltävlingar är nu körda i Skaraborgscupen. Vilka förare som tar hem cupsegern i de olika klasserna återstår att se när Mariestads MS/Fägre MK arrangerar den sista deltävlingen den 22 september.