16 maj 2018 09:32

16 maj 2018 09:32

Får chansen i ligalandslaget

HANDBOLL: Ehn och Samuelsson uttagna i blågult

Två spelare med Skövdekoppling är uttagna i det ligalandslag som ska spela matcher i Polen 8 till 10 juni.
Både Alfred Ehn och Jonas Samuelsson får chansen att visa upp sig i den blågula tröjan.

I samband med att A-landslaget ska spela dubbla VM-kvalmatcher mot Nederländerna i juni så ska även ligalandslaget samlas och i den truppen finns alltså kantspelarna Alfred Ehn, för tillfället klubblös, och Jonas Samuelsson, som spelar i danska Skanderborg med.

Vänstersexan Ehn har varit en av IFK Skövdes mest tongivande spelare de senaste säsongerna, men framtiden är oviss sedan han sagt upp sitt kontrakt med IFK och än så länge är det oklart var han spelar nästa säsong. Oavsett vilket kan han i alla fall se fram mot spel i blågult i juni. Han och Emil Frend Öfors är de två vänstersexorna i truppen.

Jonas Samuelsson, som spelar på högersex, har haft en turbulent säsong i Danmark där hans tidigare klubb HC Midtjylland fick ekonomiska problem. Under våren skrev han dock på för Skanderborg där han avslutade säsongen och nu har 27-åringen skrivit på för ytterligare två säsonger med den danska klubben. I ligalandslaget blir det Samuelsson och Daniel Pettersson som kamperar på högerkanten.

Laget ska spela matcher i Polens huvudstad Warszawa och möter Islands och Ungerns motsvarighet till ligalandslaget samt Polens A-landslag, som missade att ta sig till det avgörande VM-kvalet.

– Det ska bli oerhört kul att spela matcher, vilket varit målsättningen från början med ligalandslaget. Vi får en möjlighet att testa spelare som vi tror på i framtiden, säger Sveriges förbundskapten Kristjan Andrésson på Svenska Handbollförbundets hemsida.

Dennis Sandberg ansvarar för laget på plats i Polen och får hjälp av Alingsåstränaren Mikael Franzén.

I samband med att A-landslaget ska spela dubbla VM-kvalmatcher mot Nederländerna i juni så ska även ligalandslaget samlas och i den truppen finns alltså kantspelarna Alfred Ehn, för tillfället klubblös, och Jonas Samuelsson, som spelar i danska Skanderborg med.

Vänstersexan Ehn har varit en av IFK Skövdes mest tongivande spelare de senaste säsongerna, men framtiden är oviss sedan han sagt upp sitt kontrakt med IFK och än så länge är det oklart var han spelar nästa säsong. Oavsett vilket kan han i alla fall se fram mot spel i blågult i juni. Han och Emil Frend Öfors är de två vänstersexorna i truppen.

Jonas Samuelsson, som spelar på högersex, har haft en turbulent säsong i Danmark där hans tidigare klubb HC Midtjylland fick ekonomiska problem. Under våren skrev han dock på för Skanderborg där han avslutade säsongen och nu har 27-åringen skrivit på för ytterligare två säsonger med den danska klubben. I ligalandslaget blir det Samuelsson och Daniel Pettersson som kamperar på högerkanten.

Laget ska spela matcher i Polens huvudstad Warszawa och möter Islands och Ungerns motsvarighet till ligalandslaget samt Polens A-landslag, som missade att ta sig till det avgörande VM-kvalet.

– Det ska bli oerhört kul att spela matcher, vilket varit målsättningen från början med ligalandslaget. Vi får en möjlighet att testa spelare som vi tror på i framtiden, säger Sveriges förbundskapten Kristjan Andrésson på Svenska Handbollförbundets hemsida.

Dennis Sandberg ansvarar för laget på plats i Polen och får hjälp av Alingsåstränaren Mikael Franzén.

Fakta: Truppen ligalandslaget

Målvakter: Tobias Thulin, Redbergslids IK, Josip Cavar, Lugi HF. Vänstersex: Emil Frend Öfors, THW Kiel, Alfred Ehn, IFK Skövde. Mittsex: Anton Lindskog, HSG Wetzlar, Oscar Bergendahl, Alingsås HK, Alexander Morsten, Randers HH. Högersex: Daniel Pettersson, SC Magdeburg, Jonas Samuelsson, Skanderborg. Vänsternio: Adam Lönn, HK Malmö, William Bogojevic, IK Sävehof, Jonathan Carlsbogård, Redbergslids IK. Mittnio: Felix Claar, Alingsås HK, Alfred Jönsson, Lugi HF. Högernio: Linus Persson, HK Malmö, Hampus Henningsson, Lugi HF.