11 jun 2018 15:36

11 jun 2018 15:36

Elowson på elfte plats i Wess

ENDURO: Trèfle Lozérien AMV i Frankrike

Albin Elowson var en halv sekund från att slå sig in på topp tio i helgens Wess-tävling. Men efter tre tävlingsdagar i Frankrike fick Skövdeföraren nöja sig med elfte plats totalt, och femte plats i E2-klassen.

För två veckor sedan aviserade Albin Elowson, i samband med att han lämnade Yamaha för att återgå till Husqvarna, att det inte skulle bli någon fortsatt JVM-satsning den här säsongen. Han valde att stå över den förra deltävlingen i Estland och tog i stället sikte på den tredje deltävlingen i Wess (world enduro super serie).

Helgens närmare 600 startande förare ställdes inför långa och tuffa dagar under Trèfle Lozérien AMV i södra Frankrike i den internationella Wess-serien.

Tävlingens tre dagar bjöd på transportsträckor som mätte närmare 60 mil totalt medan den totala provtiden för helgen stannade på drygt 50 minuter för toppförarna.

– Jag kan tycka att det kanske var lite korta prov, men det är så de kör här nere, säger Albin Elowson till Tibro MK-enduros hemsida.

Han fortsätter:

– En väldigt speciell tävling. Det blir lite som ett Six days, väldigt nyttigt.

Missade topp tio

Under den första tävlingsdagen körde Elowson in på 15:e plats totalt och som femma i E2-klassen.

Dagen därpå såg han till att avancera. En fjärdeplats i klassen och elva bland samtliga förare gjort att han klättrade till just elfte plats totalt inför den tredje och avslutande tävlingsdagen i Frankrike. Upp till topp tio, och närmaste konkurrent i britten Jonny Walker, hade Elowson då 15 sekunder.

Men det räckte inte hela vägen för Skövdeföraren. Den tredje dagen slutade med en åttondeplats totalt och en tredjeplats i E2-klassen för Elowson. Men när målflaggan passerades på söndagskvällen hade Walker drygt en halv sekund till godo ner till Elowson som helt enkelt fick nöja sig med en elfteplats.

– Det var lite surt. Men självförtroendet börjar komma tillbaka och det blir mer pondus för varje prov som körs. Allt som allt har jag fått en väldigt bra genomkörare med många timmar på cykeln, säger Elowson till TMK:s hemsida.

Närmast för Skövdeföraren väntar nu den första delen i En svensk enduroklassiker när Stångebroslaget körs i Linköping i början av juli.

Där har Elowson en seger att försvara sedan han vann tävlingen i fjol.

För två veckor sedan aviserade Albin Elowson, i samband med att han lämnade Yamaha för att återgå till Husqvarna, att det inte skulle bli någon fortsatt JVM-satsning den här säsongen. Han valde att stå över den förra deltävlingen i Estland och tog i stället sikte på den tredje deltävlingen i Wess (world enduro super serie).

Helgens närmare 600 startande förare ställdes inför långa och tuffa dagar under Trèfle Lozérien AMV i södra Frankrike i den internationella Wess-serien.

Tävlingens tre dagar bjöd på transportsträckor som mätte närmare 60 mil totalt medan den totala provtiden för helgen stannade på drygt 50 minuter för toppförarna.

– Jag kan tycka att det kanske var lite korta prov, men det är så de kör här nere, säger Albin Elowson till Tibro MK-enduros hemsida.

Han fortsätter:

– En väldigt speciell tävling. Det blir lite som ett Six days, väldigt nyttigt.

Missade topp tio

Under den första tävlingsdagen körde Elowson in på 15:e plats totalt och som femma i E2-klassen.

Dagen därpå såg han till att avancera. En fjärdeplats i klassen och elva bland samtliga förare gjort att han klättrade till just elfte plats totalt inför den tredje och avslutande tävlingsdagen i Frankrike. Upp till topp tio, och närmaste konkurrent i britten Jonny Walker, hade Elowson då 15 sekunder.

Men det räckte inte hela vägen för Skövdeföraren. Den tredje dagen slutade med en åttondeplats totalt och en tredjeplats i E2-klassen för Elowson. Men när målflaggan passerades på söndagskvällen hade Walker drygt en halv sekund till godo ner till Elowson som helt enkelt fick nöja sig med en elfteplats.

– Det var lite surt. Men självförtroendet börjar komma tillbaka och det blir mer pondus för varje prov som körs. Allt som allt har jag fått en väldigt bra genomkörare med många timmar på cykeln, säger Elowson till TMK:s hemsida.

Närmast för Skövdeföraren väntar nu den första delen i En svensk enduroklassiker när Stångebroslaget körs i Linköping i början av juli.

Där har Elowson en seger att försvara sedan han vann tävlingen i fjol.