13 jun 2018 12:34

13 jun 2018 12:34

Blågula truppen till VM uttagen

ORIENTERING: Helena Bergman och Sara Hagström får åka till Lettland

VM i Lettland är mindre än två månader bort och nu har förbundskaptenen Håkan Carlsson presenterat den svenska truppen.
Helena Bergman och Sara Hagström är med i truppen båda två.

Sex damer är uttagna i den svenska truppen och Skövdebördiga Helena Bergman, som numera springer för OK Ravinen, är uttagen till tre av VM-distanserna. Den 32-årige före detta Hagenlöparen är tänkt att springa medeldistans, stafett samt långdistans vid mästerskapet i Lettland.

Sara Hagström har sina rötter i Falköping, men springer numera för IFK Göteborg och på VM är hon uttagen att springa medeldistansen.

Övriga damer i den svenska truppen är Tove Alexandersson, Karolin Ohlsson, Lisa Risby samt Lina Strand.

För förbundskaptenen Håkan Carlsson har det varit en utmaning att ta ut truppen.

– Ja, det är riktigt knepigt emellanåt. Men det är ju egentligen bara angenäma bekymmer; svårigheten består i att välja mellan många väldigt duktiga löpare och det är så klart tråkigt att tvingas välja bort starka namn, säger Carlsson i ett pressmeddelande från Svenska Orienteringsförbundet.

Den svenska målsättningen är att vinna medaljligan och bli bästa nation.

– Det är ett fullt realistiskt mål. Vi har medaljchans varje gång vi ställer oss på start, fortsätter Håkan Carlsson i pressmeddelandet.

VM i Lettland inleds med sprinttävling den 4 augusti och pågår sedan fram till 11 augusti då långdistansen avslutar mästerskapet.

Sex damer är uttagna i den svenska truppen och Skövdebördiga Helena Bergman, som numera springer för OK Ravinen, är uttagen till tre av VM-distanserna. Den 32-årige före detta Hagenlöparen är tänkt att springa medeldistans, stafett samt långdistans vid mästerskapet i Lettland.

Sara Hagström har sina rötter i Falköping, men springer numera för IFK Göteborg och på VM är hon uttagen att springa medeldistansen.

Övriga damer i den svenska truppen är Tove Alexandersson, Karolin Ohlsson, Lisa Risby samt Lina Strand.

För förbundskaptenen Håkan Carlsson har det varit en utmaning att ta ut truppen.

– Ja, det är riktigt knepigt emellanåt. Men det är ju egentligen bara angenäma bekymmer; svårigheten består i att välja mellan många väldigt duktiga löpare och det är så klart tråkigt att tvingas välja bort starka namn, säger Carlsson i ett pressmeddelande från Svenska Orienteringsförbundet.

Den svenska målsättningen är att vinna medaljligan och bli bästa nation.

– Det är ett fullt realistiskt mål. Vi har medaljchans varje gång vi ställer oss på start, fortsätter Håkan Carlsson i pressmeddelandet.

VM i Lettland inleds med sprinttävling den 4 augusti och pågår sedan fram till 11 augusti då långdistansen avslutar mästerskapet.

Fakta: VM-truppen

Damer: Tove Alexandersson, (sprint, sprintstafett, medeldistans, stafett, långdistans), Helena Bergman (medeldistans, stafett, långdistans), Sara Hagström (medeldistans), Karolin Ohlsson (sprint, sprintstafett, medeldistans, stafett, långdistans), Lisa Risby (långdistans), Lina Strand (sprint). Herrar: Gustav Bergman (medeldistans, stafett, långdistans), Jonas Leandersson (sprint, sprintstafett, medeldistans, stafett), Martin Regborn (sprint, långdistans), Albin Ridefelt (medeldistans, stafett, långdistans), Emil Svensk (sprint, sprintstafett).