01 dec 2013 22:10

23 jan 2015 15:35

Julstämning i Tibro

Tomtekortege, knallar och levande musik. Tibros julstämning lockade tusentals att delta festligheterna. En omtyckt tradition med stämningsfull inramning.

Julstämning inleddes med sedvanlig tomtekortege genom Tibros centrala delar. Blåsorkester, snövit och lucia inledde kortegen för årets festligheter. En stor publik i blandade åldrar trotsade den kyliga advent och besökte julstämningen för att titta på levande musik, dricka glögg och umgås.

– Det finns knallar med försäljning av allehanda alster. Det finns lotteri, rustning av dagisgranar och pepparkakshus i gallerian, berättar Elof Johanson och Fredrik Gustavsson från Lions. Hela torget fylldes av barnfamiljer, yngre och äldre som deltog under dagen. På tomtens ren hade fyraåriga Nicole Wadén tagit plats, hon höll hårt i hornen och log stort. Pappa Niklas Eriksson stod bredvid.

– Det här är första tillfället att möta julen med tomtar och ljus. Det är en bra start att dra igång med. Sen får man ställa upp och stötta verksamheten, menar Niklas. Hela dagen pågick en rad insamlingar till välgörande ändamål. Luciakandidaterna gick runt med bössa i hand och samlade in pengar till Tibros behövande skolbarn. Röda korset deltog med sin julmarknad för 66:e året i rad.

– Vi har chokladhjul, fiskdamm och gissa vikten på en vädurskanin. Vi hoppas få in bra mycket pengar. Behållningen skall gå till Filippinerna. Det är en tradition, säger Bengt Jacobsson, Röda Korset. Under dagen kröntes också Tibros Snövit. Kvällen sista programpunkt var ett juligt och stämningsfullt uppträdande av kvartetten Elin och Josef Sterner, Jonas Forsell och Jenny Tapper. Julstämningen avslutades med sprakande fyrverkeri.

Julstämning inleddes med sedvanlig tomtekortege genom Tibros centrala delar. Blåsorkester, snövit och lucia inledde kortegen för årets festligheter. En stor publik i blandade åldrar trotsade den kyliga advent och besökte julstämningen för att titta på levande musik, dricka glögg och umgås.

– Det finns knallar med försäljning av allehanda alster. Det finns lotteri, rustning av dagisgranar och pepparkakshus i gallerian, berättar Elof Johanson och Fredrik Gustavsson från Lions. Hela torget fylldes av barnfamiljer, yngre och äldre som deltog under dagen. På tomtens ren hade fyraåriga Nicole Wadén tagit plats, hon höll hårt i hornen och log stort. Pappa Niklas Eriksson stod bredvid.

– Det här är första tillfället att möta julen med tomtar och ljus. Det är en bra start att dra igång med. Sen får man ställa upp och stötta verksamheten, menar Niklas. Hela dagen pågick en rad insamlingar till välgörande ändamål. Luciakandidaterna gick runt med bössa i hand och samlade in pengar till Tibros behövande skolbarn. Röda korset deltog med sin julmarknad för 66:e året i rad.

– Vi har chokladhjul, fiskdamm och gissa vikten på en vädurskanin. Vi hoppas få in bra mycket pengar. Behållningen skall gå till Filippinerna. Det är en tradition, säger Bengt Jacobsson, Röda Korset. Under dagen kröntes också Tibros Snövit. Kvällen sista programpunkt var ett juligt och stämningsfullt uppträdande av kvartetten Elin och Josef Sterner, Jonas Forsell och Jenny Tapper. Julstämningen avslutades med sprakande fyrverkeri.

  • Frans Nilsson