20 dec 2013 19:00

23 jan 2015 15:36

Stipendiat från LO-bok utsedd

TIBRO STIPENDIUM: Överskott av bokförsäljning

Juryn för LO-boken ”Tibrobor berättar” har samlats och utsett den förening som får årets stipendium från bokförsäljningen.

Det är i år tio år sedan boken ”Tibrobor berättar” kom ut.

– Det var en väldig rusch i början, jag tror att vi sålde flera hundra exemplar på en dag, säger Mikael Johansson i LO-facken.

Om Tibros utveckling

Intresset för boken har hållit i sig och fortfarande är det många som köper den. I boken berättar flera välkända Tibrobor om livet och utvecklingen i bygden under tidigt 1900-tal. En av de som delar med sig av gamla minnen är Edit Elander som var bokhandlare i Tibro i över 70 år. En av Tibros mötesplatser på den tiden var caféet i Villa Polhem dit många snickarlärlingar gick. Detta kan man också läsa om i ”Tibrobor berättar”.

Det är överskottet från bokförsäljningen som kommer Tibros föreningar till godo. Den här gången är stipendiet på 4500 kronor, den högsta summan som delats ut. Vilken förening som får pengarna avslöjas på Forum den 22 januari då även kulturstipendiet ska delas ut.

Det är i år tio år sedan boken ”Tibrobor berättar” kom ut.

– Det var en väldig rusch i början, jag tror att vi sålde flera hundra exemplar på en dag, säger Mikael Johansson i LO-facken.

Om Tibros utveckling

Intresset för boken har hållit i sig och fortfarande är det många som köper den. I boken berättar flera välkända Tibrobor om livet och utvecklingen i bygden under tidigt 1900-tal. En av de som delar med sig av gamla minnen är Edit Elander som var bokhandlare i Tibro i över 70 år. En av Tibros mötesplatser på den tiden var caféet i Villa Polhem dit många snickarlärlingar gick. Detta kan man också läsa om i ”Tibrobor berättar”.

Det är överskottet från bokförsäljningen som kommer Tibros föreningar till godo. Den här gången är stipendiet på 4500 kronor, den högsta summan som delats ut. Vilken förening som får pengarna avslöjas på Forum den 22 januari då även kulturstipendiet ska delas ut.

  • Börje Sahlén