25 apr 2014 17:00

23 jan 2015 15:43

Roligt med vattentema vid sjön Örlen

Tävla i roliga vattenlekar, gå en klurig tipspromenad och leta fiskar och småkryp. Det var lite av det som eleverna på Ransbergs skola hann med vid sjön Örlen under fredagen. Hela veckan har de haft vattentema på schemat.

Vädret var det inget fel på. Men trots diverse hjälpmedel som håvar, luppar och en ”nyckel” för att kartlägga småkrypen i olika kategorier som kräftdjur och spindlar, så var resultatet magert.

– Det är nog lite kallt för småkrypen fortfarande. Rota runt i sanden i stället, då hittar ni en del, säger läraren Annika Ekdahl till barnen.

Några fartfyllda vattenlekar tog vid och det blev också en skön tur i skogen med en tipspromenad för de 120 eleverna på skolan.

Tidigare under veckan har eleverna målat akvareller. Något som de fått hjälp med av konstnären Anna Gärberg från Hjo. Det har också gjort vattendjur i lera, som de sedan bränt i ugn. Jägaren Per-Olof Ljung besökte skolan och berättade om hur bävern lever.

– Jo, det finns några bävrar vid sjön Örlen, försäkrar en av lärarna.

Under veckan har förskolläraren Rose-Marie Edman videofilmat aktiviteterna. Något som filmaren Simon Borka ska hjälpa till med att redigera. Skolan spelade också in en rolig video på bryggan för att hylla den animerade filmen ”Dumma mej 2”. Det är Pharrell Williams låt ”Happy” från filmen som sedan läggs på den egna videon. Något som många andra klasser också gjort och sedan lägger ut på nätet.

Vädret var det inget fel på. Men trots diverse hjälpmedel som håvar, luppar och en ”nyckel” för att kartlägga småkrypen i olika kategorier som kräftdjur och spindlar, så var resultatet magert.

– Det är nog lite kallt för småkrypen fortfarande. Rota runt i sanden i stället, då hittar ni en del, säger läraren Annika Ekdahl till barnen.

Några fartfyllda vattenlekar tog vid och det blev också en skön tur i skogen med en tipspromenad för de 120 eleverna på skolan.

Tidigare under veckan har eleverna målat akvareller. Något som de fått hjälp med av konstnären Anna Gärberg från Hjo. Det har också gjort vattendjur i lera, som de sedan bränt i ugn. Jägaren Per-Olof Ljung besökte skolan och berättade om hur bävern lever.

– Jo, det finns några bävrar vid sjön Örlen, försäkrar en av lärarna.

Under veckan har förskolläraren Rose-Marie Edman videofilmat aktiviteterna. Något som filmaren Simon Borka ska hjälpa till med att redigera. Skolan spelade också in en rolig video på bryggan för att hylla den animerade filmen ”Dumma mej 2”. Det är Pharrell Williams låt ”Happy” från filmen som sedan läggs på den egna videon. Något som många andra klasser också gjort och sedan lägger ut på nätet.

  • Rikard Jansson