29 apr 2014 06:00

23 jan 2015 15:43

Vårfest med Vuxenskolan

Studieförbundet Vuxenskolan avslutade terminen med en vårfest för cirkeldeltagare och ledare.

Folkdräktsuppvisning, musik, dans och teater stod på programmet under kvällen i Nyboskolans matsal.

– Studieverksamheten har legat på samma nivå som tidigare vilket betyder en mängd cirklar i många olika ämnen, säger Jenny Larsson, verksamhetsutvecklare i Tibro.

Ett 80-tal ledare har tagit hand om de många kursdeltagarna. Ingrid Andersson har varit ledare för folkdräktscirklarna sedan lång tid tillbaka men nu har hon bestämt sig för att sluta för gott.

– Jag har varit med ända sedan slutet av 60-talet så nu tycker jag att det får räcka, säger Ingrid som försökt att lägga av redan tidigare men inte lyckats då de nya ledarna försvunnit av olika orsaker.

Dräktparad i augusti

Men då hon nu hunnit bli en bit över 80 år känner hon att det blir för jobbigt att fortsätta. I augusti kommer hon däremot att ställa upp på en folkdräktsparad i samband med hantverksdagarna i Balteryd. Om det blir en fortsättning på folkdräktscirklarna beror på om tillräckligt med intresserade deltagare dyker upp och en ny ledare kan hittas.

Vuxenskolan har flera musikcirklar och Stefans svänggäng är en grupp som jobbat med dessa. På vårfesten underhöll de med glada låtar. Fler folkdräkter blev det när Kyrkefalla-Ransbergs folkdanslag bjöd på en uppvisning med gamla och även en del nyskrivna danser. Coola Gänget är en liten grupp med tjejer som i en cirkel skrivit ett eget teatermanus vilket de nu presenterade på avslutningsfesten.

Folkdräktsuppvisning, musik, dans och teater stod på programmet under kvällen i Nyboskolans matsal.

– Studieverksamheten har legat på samma nivå som tidigare vilket betyder en mängd cirklar i många olika ämnen, säger Jenny Larsson, verksamhetsutvecklare i Tibro.

Ett 80-tal ledare har tagit hand om de många kursdeltagarna. Ingrid Andersson har varit ledare för folkdräktscirklarna sedan lång tid tillbaka men nu har hon bestämt sig för att sluta för gott.

– Jag har varit med ända sedan slutet av 60-talet så nu tycker jag att det får räcka, säger Ingrid som försökt att lägga av redan tidigare men inte lyckats då de nya ledarna försvunnit av olika orsaker.

Dräktparad i augusti

Men då hon nu hunnit bli en bit över 80 år känner hon att det blir för jobbigt att fortsätta. I augusti kommer hon däremot att ställa upp på en folkdräktsparad i samband med hantverksdagarna i Balteryd. Om det blir en fortsättning på folkdräktscirklarna beror på om tillräckligt med intresserade deltagare dyker upp och en ny ledare kan hittas.

Vuxenskolan har flera musikcirklar och Stefans svänggäng är en grupp som jobbat med dessa. På vårfesten underhöll de med glada låtar. Fler folkdräkter blev det när Kyrkefalla-Ransbergs folkdanslag bjöd på en uppvisning med gamla och även en del nyskrivna danser. Coola Gänget är en liten grupp med tjejer som i en cirkel skrivit ett eget teatermanus vilket de nu presenterade på avslutningsfesten.

  • Börje Sahlén