06 jun 2014 15:41

23 jan 2015 15:45

Energisk konsert på festivalens första dag

Jill Johnson rivstartade festivalen med en mäktig show för tusentals åskådare. Spelningen bjöd på en blandning mellan välkända covers och hennes egna låtar.

Under torsdagen bjöd Jill Johnson med band på rockig underhållning för en stor åskådarskara. Efter musik med bland annat munspelsvirtuosen Filip Jers och The Martelli Tapes samlades tusentals samlades på Ånaplan för att lyssna. En hög förväntan låg i luften.

– Det blir en fantastisk konsert med Jill Johnson, hon kommer verkligen infria de förväntningar vi har. Låtarna som spelas är ur hennes genre. Vi räknar med att det kommer 2500 personer, säger näringslivsutvecklare Ingela Backman.

Energi

Redan från första låt satt energin där. Låtarna var rockiga och ösiga, publiken skrek, sjöng och viftade med armarna. Hon förde en nära dialog med åskådarna och berättade om låtarnas tillkomst.

– Flirting with disaster kom till efter för många Margaritas, berättar Jill Johnson utan att gå in på närmare detaljer.

En bit in på showen dämpades tempot i musiken. Hon berättade om hennes möte med Kristian Gidlund från inspelningen av tv- programmet Jills veranda. I ett lågmält If I needed you la sig en tystnad från åhörarna.

Familjefest

På Ånaplan var besökare i alla åldrar, barn med ballonger blandades med ungdomar och äldre par. Erica och Sebastian Östlund hade rest från Lundsbrunn för att lyssna och titta på spelningen.

– Vi kom hit för Jill, hon har sin egen stil och har gått sin egen väg. Vi har sett henne förut och har många favoritlåtar av henne, förklarar de ihop.

Samtidigt antog Filip Jers scenen för att kompa med skickligt munspelande. Bandet var tight och höll publiken i ett järngrepp under hela konserten. Jill levererade en stor portion energi och rev av Bruce Springsteens No surrender. Publikhavet kokade i fronten.

Högklassigt

Sveriges countrydrottning bjöd Tibroborna och tillresta åskådare på en högklassik show. Musiken var rak rock och framträdandet byggt på ett tight band. Spelningen var premiärkonsert på sommarturnén. I höst väntar krogshow på Rondo i Göteborg.

Under torsdagen bjöd Jill Johnson med band på rockig underhållning för en stor åskådarskara. Efter musik med bland annat munspelsvirtuosen Filip Jers och The Martelli Tapes samlades tusentals samlades på Ånaplan för att lyssna. En hög förväntan låg i luften.

– Det blir en fantastisk konsert med Jill Johnson, hon kommer verkligen infria de förväntningar vi har. Låtarna som spelas är ur hennes genre. Vi räknar med att det kommer 2500 personer, säger näringslivsutvecklare Ingela Backman.

Energi

Redan från första låt satt energin där. Låtarna var rockiga och ösiga, publiken skrek, sjöng och viftade med armarna. Hon förde en nära dialog med åskådarna och berättade om låtarnas tillkomst.

– Flirting with disaster kom till efter för många Margaritas, berättar Jill Johnson utan att gå in på närmare detaljer.

En bit in på showen dämpades tempot i musiken. Hon berättade om hennes möte med Kristian Gidlund från inspelningen av tv- programmet Jills veranda. I ett lågmält If I needed you la sig en tystnad från åhörarna.

Familjefest

På Ånaplan var besökare i alla åldrar, barn med ballonger blandades med ungdomar och äldre par. Erica och Sebastian Östlund hade rest från Lundsbrunn för att lyssna och titta på spelningen.

– Vi kom hit för Jill, hon har sin egen stil och har gått sin egen väg. Vi har sett henne förut och har många favoritlåtar av henne, förklarar de ihop.

Samtidigt antog Filip Jers scenen för att kompa med skickligt munspelande. Bandet var tight och höll publiken i ett järngrepp under hela konserten. Jill levererade en stor portion energi och rev av Bruce Springsteens No surrender. Publikhavet kokade i fronten.

Högklassigt

Sveriges countrydrottning bjöd Tibroborna och tillresta åskådare på en högklassik show. Musiken var rak rock och framträdandet byggt på ett tight band. Spelningen var premiärkonsert på sommarturnén. I höst väntar krogshow på Rondo i Göteborg.

  • Frans Nilsson