08 jun 2014 19:47

23 jan 2015 15:45

Foto: Frans Nilsson

Fordonsutställning för alla smaker

På Bilar, bågar och blommor trängdes sportmodeller med veteranåk och Harley Davidsons. En utställning som gav mersmak åt arrangörerna.
– Vi hoppas att kunna göra det här igen, säger Fredrik Gustafsson, initiativtagare.

Som en del av programmet i Uppåner-festivalen anordnade de tre eldsjälarna Fredrik Gustafsson, Hans Örtlund och Göran Hagmyr utställningen Bilar, bågar och blommor under lördagen. Programmet startade med invigning av kommunalrådet och bilfantasten Claes Jägevall. 130 fordon av skiftande slag ställdes ut och visades för publiken. Trots blandat väder lockades många till Ånaplan.

– Jag tycker det har varit positivt, det är bra snurr på det hela tiden. Dels är det mycket bredd med blandade fordon, bland annat har vi fått in en Ferrari och en Porsche 997, GTS. Det är på hemmaplan, det finns gott om utrymme och det är mycket folk, jag är väldigt nöjd får jag säga, uttrycker Fredrik Gustafsson.

Klassiska modeller

Konferencier för dagen var Bosse Bildoktorn Andersson. Han minglade och tog sig tid för att bli fotad av nyfikna besökare. När han fick syn på en Austin Healy 3000 från 1953 stannade han till och började genast berätta om den klassiska modellen.

– Det här var en riktigt snabb sportbil på sin tid. Jag håller på och bygger en själv med mekanik från en Jaguar och egen ram. Min kommer ha dubbla tanklock för man kör alltid in på fel sida, skrattade han.

Eftermiddagen följdes upp av allmän frågestund där alla som ville kunde få svar på sina bilbekymmer.

Brett utbud

På området stod veteranbilar, sportbilar och motorcyklar sida vid sida. Utbudet varierade från klassisk Volvo PV till Ford Mustang och glänsande Cadillac. Mellan bilarna satt utställare runt fikabord medan andra hängde över öppna motorhuvar. Vid en Mazda Miata MX5 stod Börje Wester från Tibro.

– Det är jättebra. Roligt att det anordnas något, det är mycket arbete bakom. Jag har sett en fin Norton och många andra snygga bilar, säger han.

Kvällen avrundades med prisutdelningar, lottdragning och föreläsning med Bosse Bildoktorn Andersson på Brevikens golfrestaurang. Som en del av utställningen anordnades även Skaraborgsrundan dagen efter där intresserade slöt upp för att åka en gemensam sväng på sommarvägar i Skaraborg.

Som en del av programmet i Uppåner-festivalen anordnade de tre eldsjälarna Fredrik Gustafsson, Hans Örtlund och Göran Hagmyr utställningen Bilar, bågar och blommor under lördagen. Programmet startade med invigning av kommunalrådet och bilfantasten Claes Jägevall. 130 fordon av skiftande slag ställdes ut och visades för publiken. Trots blandat väder lockades många till Ånaplan.

– Jag tycker det har varit positivt, det är bra snurr på det hela tiden. Dels är det mycket bredd med blandade fordon, bland annat har vi fått in en Ferrari och en Porsche 997, GTS. Det är på hemmaplan, det finns gott om utrymme och det är mycket folk, jag är väldigt nöjd får jag säga, uttrycker Fredrik Gustafsson.

Klassiska modeller

Konferencier för dagen var Bosse Bildoktorn Andersson. Han minglade och tog sig tid för att bli fotad av nyfikna besökare. När han fick syn på en Austin Healy 3000 från 1953 stannade han till och började genast berätta om den klassiska modellen.

– Det här var en riktigt snabb sportbil på sin tid. Jag håller på och bygger en själv med mekanik från en Jaguar och egen ram. Min kommer ha dubbla tanklock för man kör alltid in på fel sida, skrattade han.

Eftermiddagen följdes upp av allmän frågestund där alla som ville kunde få svar på sina bilbekymmer.

Brett utbud

På området stod veteranbilar, sportbilar och motorcyklar sida vid sida. Utbudet varierade från klassisk Volvo PV till Ford Mustang och glänsande Cadillac. Mellan bilarna satt utställare runt fikabord medan andra hängde över öppna motorhuvar. Vid en Mazda Miata MX5 stod Börje Wester från Tibro.

– Det är jättebra. Roligt att det anordnas något, det är mycket arbete bakom. Jag har sett en fin Norton och många andra snygga bilar, säger han.

Kvällen avrundades med prisutdelningar, lottdragning och föreläsning med Bosse Bildoktorn Andersson på Brevikens golfrestaurang. Som en del av utställningen anordnades även Skaraborgsrundan dagen efter där intresserade slöt upp för att åka en gemensam sväng på sommarvägar i Skaraborg.

  • Frans Nilsson