11 jun 2014 16:06

23 jan 2015 15:45

Avslut med vemod på Bäckens förskola

På den festliga avslutningen rådde blandade känslor. Under tisdagen tackade personal, föräldrar och barn för tiden tillsammans på Bäckens förskola. En uppmärksammad pedagogik går nu i graven.

Under veckan hade Bäckens förskola avslutning. Föräldrar, barn och syskon bjöds in för en gemensam fest med vernissage och exotisk planka.

Deras pedagogik har fått stort eko runtom i Sverige. Till sommar försvinner verksamheten helt till förmån för dagmammor som tar över lokalerna.

– Jag tycker det är sorgligt, det är så mycket goda exempel som man inte tagit vara på. Nu ska man slå igen, det känns som att det bara är papper. Kommunen hysschar ner att de fått sådan uppmärksamhet från hela Sverige, det är väldigt mycket Jante över det hela. Det är inte bara personalen, jag är också mån att den här lilla platsen ska få växa. Jag blir väldigt frustrerad att någon vill stoppa det, menar Jenny Ekman, förälder.

Blandade känslor

På uteplatsen sprang barn med ballonger, bollar och vattenhinkar. Personalen stod redo i köket med nykokt korv.

Trots den festliga avslutningen var tankarna på annat håll.

– Vi har fått till oss att vi skulle till Ängen och fortsätta verksamheten där. Det har varit tanken från politiskt håll men det är inget som vi fått till oss. Det här är skitsorgligt, vi har aldrig haft någon här från Tibro som besökt oss. Vi känner faktiskt att vi gjort något bra, säger Annie Rosebrink, personal.

Avtackning

De anställda avtackades med blommor och tårfyllda kramar. Föräldrar åt exotisk planka och tittade på vernissagen.

I gröngräset hade ett av barnen slagit sig ner för en kort återhämtning.

– Jag ska gå på Björnen, då kommer jag träffa nya kompisar och det kommer vara svårt att veta vad de heter. Det har gått bra här. Man kan bygga, leka och vila så mycket man vill. Det är inte så roligt att det ska stänga för jag vill gå mer här, uttrycker Tyra Ranin.

Under veckan hade Bäckens förskola avslutning. Föräldrar, barn och syskon bjöds in för en gemensam fest med vernissage och exotisk planka.

Deras pedagogik har fått stort eko runtom i Sverige. Till sommar försvinner verksamheten helt till förmån för dagmammor som tar över lokalerna.

– Jag tycker det är sorgligt, det är så mycket goda exempel som man inte tagit vara på. Nu ska man slå igen, det känns som att det bara är papper. Kommunen hysschar ner att de fått sådan uppmärksamhet från hela Sverige, det är väldigt mycket Jante över det hela. Det är inte bara personalen, jag är också mån att den här lilla platsen ska få växa. Jag blir väldigt frustrerad att någon vill stoppa det, menar Jenny Ekman, förälder.

Blandade känslor

På uteplatsen sprang barn med ballonger, bollar och vattenhinkar. Personalen stod redo i köket med nykokt korv.

Trots den festliga avslutningen var tankarna på annat håll.

– Vi har fått till oss att vi skulle till Ängen och fortsätta verksamheten där. Det har varit tanken från politiskt håll men det är inget som vi fått till oss. Det här är skitsorgligt, vi har aldrig haft någon här från Tibro som besökt oss. Vi känner faktiskt att vi gjort något bra, säger Annie Rosebrink, personal.

Avtackning

De anställda avtackades med blommor och tårfyllda kramar. Föräldrar åt exotisk planka och tittade på vernissagen.

I gröngräset hade ett av barnen slagit sig ner för en kort återhämtning.

– Jag ska gå på Björnen, då kommer jag träffa nya kompisar och det kommer vara svårt att veta vad de heter. Det har gått bra här. Man kan bygga, leka och vila så mycket man vill. Det är inte så roligt att det ska stänga för jag vill gå mer här, uttrycker Tyra Ranin.

  • Frans Nilsson