15 jun 2014 20:29

23 jan 2015 15:45

Foto: Axel Norén

Korsade kommungränsen för studentbalen

STUDENTBAL: Fågelvikstudenter tog farväl av gymnasiet

Det var hård konkurrens om åskådarplatserna när ett 100-tal elever från Fågelviksgymnasiet firade studenten med traditionsenlig bal. Söndagskvällen blev en kavalkad av pråliga bilar, påkostade klänningar och stilrena kostymer.

Så blev det bal för Fågelvikseleverna i Skövde ändå. Efter att det stått klart att studenterna inte skulle sluta skolan samtidigt som treorna i Skövde fick Tibrostudenterna ta saken i egna händer. När ingen passande miljö fanns att tillgå i Tibro valde Fågelviksgymnasiets avslutningskommitté att ha balen på Hotell Billingen.

Första bilen ut, en väl tilltagen limousin, höll på att skapa trafikstockning när den inte kunde köra in på Trädgårdsgatan. Men problemet avhjälptes genom att fordonet backade in, och sedan kunde ta sig ut samma väg som den kom. Därefter avlöste bilarna med studenter varandra, tills det att de drygt 100 studenterna var på plats.

Studenterna samlades först vid Billingehovs parkering och åkte därifrån till hotellet där anhöriga väntade med kamerorna i högsta beredskap. De osynliga linjer som dragits mellan åskådare och studenter luckrades successivt upp när fotograferna letade nya perspektiv.

När den långsamma entrén i fotoblixtarnas sken på röda mattan var över väntade mingel, trerätters och fest.

Så blev det bal för Fågelvikseleverna i Skövde ändå. Efter att det stått klart att studenterna inte skulle sluta skolan samtidigt som treorna i Skövde fick Tibrostudenterna ta saken i egna händer. När ingen passande miljö fanns att tillgå i Tibro valde Fågelviksgymnasiets avslutningskommitté att ha balen på Hotell Billingen.

Första bilen ut, en väl tilltagen limousin, höll på att skapa trafikstockning när den inte kunde köra in på Trädgårdsgatan. Men problemet avhjälptes genom att fordonet backade in, och sedan kunde ta sig ut samma väg som den kom. Därefter avlöste bilarna med studenter varandra, tills det att de drygt 100 studenterna var på plats.

Studenterna samlades först vid Billingehovs parkering och åkte därifrån till hotellet där anhöriga väntade med kamerorna i högsta beredskap. De osynliga linjer som dragits mellan åskådare och studenter luckrades successivt upp när fotograferna letade nya perspektiv.

När den långsamma entrén i fotoblixtarnas sken på röda mattan var över väntade mingel, trerätters och fest.

  • Axel Norén