17 jun 2014 18:03

23 jan 2015 15:28

Klart med tvångsförvaltning

TIBRO: Hyresnämnden tog beslut

PL Fastigheter har misskött förvaltningen och nu sätts hyreshus i Mariestad och Tibro under tvångsförvaltning. Det uppger Sveriges Radio Skaraborg.

Både SLA och Mariestads-Tidningen har vid upprepade tillfällen under våren skrivit om de vanskötta hyreshusen i Mariestad och Tibro som ägs av en 73-årig man från Åmål. Fastigheterna förvaltas av PL Fastigheter.

Flera hyresgäster har berättat om hur värmen i lägenheterna stängts av, kraftigt eftersatt underhåll samt om hot och trakasserier från fastighetsägarens 45-årige son som förvaltar husen. 45-åringen har flera gånger polisanmälts för att ha uppträtt hotfullt mot hyresgäster och dömdes i våras av Skaraborgs tingsrätt för misshandel och hot mot tjänsteman i samband med en lägenhetsbesiktning i Tibro. Företrädarna för bolaget har dessutom gjort sig oanträffbara för såväl hyresgäster som representanter från kommunen och Hyresgästföreningen en längre tid.

När Hyresgästföreningen för ett par veckor sedan ansökte om tvångsförvaltning bedömdes ”läget som akut för hyresgästerna”.

eter tisdagens besök på plats beslutade alltså hyresnämnden att sätta det skandalomsusade fastighetsbolaget under tvångsförvaltning. Beslutet fattades utifrån ett flertal olika omständigheter.

– Men det vi framför allt har lagt till grund för beslutet är att vi i dag har sett väldigt många fysiska brister i fastigheterna, både i smått och stort, säger Carl-Olof Öhrnell från hyresnämnden till Sveriges radio Skaraborg.

Tvångsförvaltningen gäller bolagets samtliga bostäder i Mariestad och Tibro. Driften av fastigheterna i Mariestad kommer nu att tas över av det kommunala bostadsbolaget Mariehus, i Tibro av en privat aktör.

Både SLA och Mariestads-Tidningen har vid upprepade tillfällen under våren skrivit om de vanskötta hyreshusen i Mariestad och Tibro som ägs av en 73-årig man från Åmål. Fastigheterna förvaltas av PL Fastigheter.

Flera hyresgäster har berättat om hur värmen i lägenheterna stängts av, kraftigt eftersatt underhåll samt om hot och trakasserier från fastighetsägarens 45-årige son som förvaltar husen. 45-åringen har flera gånger polisanmälts för att ha uppträtt hotfullt mot hyresgäster och dömdes i våras av Skaraborgs tingsrätt för misshandel och hot mot tjänsteman i samband med en lägenhetsbesiktning i Tibro. Företrädarna för bolaget har dessutom gjort sig oanträffbara för såväl hyresgäster som representanter från kommunen och Hyresgästföreningen en längre tid.

När Hyresgästföreningen för ett par veckor sedan ansökte om tvångsförvaltning bedömdes ”läget som akut för hyresgästerna”.

eter tisdagens besök på plats beslutade alltså hyresnämnden att sätta det skandalomsusade fastighetsbolaget under tvångsförvaltning. Beslutet fattades utifrån ett flertal olika omständigheter.

– Men det vi framför allt har lagt till grund för beslutet är att vi i dag har sett väldigt många fysiska brister i fastigheterna, både i smått och stort, säger Carl-Olof Öhrnell från hyresnämnden till Sveriges radio Skaraborg.

Tvångsförvaltningen gäller bolagets samtliga bostäder i Mariestad och Tibro. Driften av fastigheterna i Mariestad kommer nu att tas över av det kommunala bostadsbolaget Mariehus, i Tibro av en privat aktör.

  • Tomas Höglund