24 jun 2014 18:16

23 jan 2015 15:46

Kommunutvecklare som ser med nya ögon

”Fräscha upp Nyboskolan”. ”Inte bara miljöer som sticker ut, hela kommunen ska sticka ut” .”Varför inte ha unga kommunutvecklare året om?”. ”Wifi i Gallerian?”.

– De ska tala i egen sak! Positiv egoism är en egosim som också gynnar andra, sammanfattar marknadsutvecklare Magnus Thomson, Tillväxt Tibro.

Fem unga handplockade kommunutvecklare låter sig under tre ljusa sommarveckor inspireras av ”Sveriges centrumutvecklare 2014” Magnus Thomson, tunga kommunpolitiker och erfarna tjänstemän och kommunanställda.

De fem ska under sina tre feriepraktikveckor suga i sig så mycket kunskap de kan om allt från politiska visioner till förvaltningsarbete och ge förslag på förbättringar och, slutligen, ta sitt förslag och göra en film med hjälp av kommunens projektanställde filmare Lukas Schmidt.

Startskottet ljöd den 16 juni och utvärdering sker fredagen den 4 juli och det blir även en upphämtningsdag lagom till att ungdomarna börjar tvåan på gymnasiet.

Politiker som de fått träffa är kommunalrådet Claes Jägevall (FP), fullmäktiges ordförande AnnBritt Danielsson (M) och oppositionsrådet Rolf Eriksson (S). Tjänstemän och anställda är kommunchef Mona-Lena Beckman, Tillväxt Tibros Ingela Backman, personal på Inredia, Äldrecentrum, kommunens gatuförråd och kultur och fritidsförvaltningens Marcus Blåder.

– Blåder är initiativtagaren till unga kommunutvecklare i Tibro.

Dessutom får ungdomarna en rejäl dos ”Magnusboost” av kommunens prisade centrumutvecklare Thomson, som ger detta tips till andra ungdomar.

– Vill man twittra med våra kommunutvecklare är deras hashtag ”UTibro”.

– De ska tala i egen sak! Positiv egoism är en egosim som också gynnar andra, sammanfattar marknadsutvecklare Magnus Thomson, Tillväxt Tibro.

Fem unga handplockade kommunutvecklare låter sig under tre ljusa sommarveckor inspireras av ”Sveriges centrumutvecklare 2014” Magnus Thomson, tunga kommunpolitiker och erfarna tjänstemän och kommunanställda.

De fem ska under sina tre feriepraktikveckor suga i sig så mycket kunskap de kan om allt från politiska visioner till förvaltningsarbete och ge förslag på förbättringar och, slutligen, ta sitt förslag och göra en film med hjälp av kommunens projektanställde filmare Lukas Schmidt.

Startskottet ljöd den 16 juni och utvärdering sker fredagen den 4 juli och det blir även en upphämtningsdag lagom till att ungdomarna börjar tvåan på gymnasiet.

Politiker som de fått träffa är kommunalrådet Claes Jägevall (FP), fullmäktiges ordförande AnnBritt Danielsson (M) och oppositionsrådet Rolf Eriksson (S). Tjänstemän och anställda är kommunchef Mona-Lena Beckman, Tillväxt Tibros Ingela Backman, personal på Inredia, Äldrecentrum, kommunens gatuförråd och kultur och fritidsförvaltningens Marcus Blåder.

– Blåder är initiativtagaren till unga kommunutvecklare i Tibro.

Dessutom får ungdomarna en rejäl dos ”Magnusboost” av kommunens prisade centrumutvecklare Thomson, som ger detta tips till andra ungdomar.

– Vill man twittra med våra kommunutvecklare är deras hashtag ”UTibro”.

  • Anita Enocksson