27 jun 2014 16:48

23 jan 2015 15:46

Kö till Sommarboken

Under stor uppslutning drog årets upplaga av Sommarboken i gång på Tibro bibliotek. Kön började bildas redan en timma innan start och när Fröken Ur räknat ner till klockan tre klipptes repet av.

De 100 första fick välja mellan Sommarboklådan eller Sommarbokpåsen att lägga sommarläsningen i . I sommar bjuds det in till fika för att prata böcker och göra annat skoj och alla som är med i Sommarboken kan vinna priser.

Målet är att få fler att lustläsa. Läsningen ska kännas kravlös och man väljer själv hur mycket eller litet man läser och vad man vill läsa.

– Det är tredje året som Kultur i Väst driver projektet med stöd från Kulturrådet och i år är över 60 kommuner runt om i Sverige med i projektet, säger Jenny Kihlén, barn- och ungdomsbibliotekarie i Tibro.

De 100 första fick välja mellan Sommarboklådan eller Sommarbokpåsen att lägga sommarläsningen i . I sommar bjuds det in till fika för att prata böcker och göra annat skoj och alla som är med i Sommarboken kan vinna priser.

Målet är att få fler att lustläsa. Läsningen ska kännas kravlös och man väljer själv hur mycket eller litet man läser och vad man vill läsa.

– Det är tredje året som Kultur i Väst driver projektet med stöd från Kulturrådet och i år är över 60 kommuner runt om i Sverige med i projektet, säger Jenny Kihlén, barn- och ungdomsbibliotekarie i Tibro.