08 jul 2014 07:00

23 jan 2015 15:46

Lästips för hängmattan

SOMMARBIBLIOTEK: Många besökare på sommarbibliotek

Under semestertid är det många som plockar fram läslusten. På biblioteket i Tibro märker de av det stora läsintresset.

I juli går de allra flesta på semester, men på biblioteket i Tibro håller de öppet hela sommaren. Besökare får lästips, kan ta del av utställningar och vara med i tävlingar för barnen. Den regniga starten på sommaren har inneburit många besökare. Utbudet skall passa alla.

– För det första har vi sommarlån, böcker som man lånar går att ha till slutet av augusti, med undantag för en del nyare. På torsdag skall vi ha den första av två sommarboksträffar, alla barn i åldern åtta till tolv år har blivit inbjudna. Vi kommer prata böcker, fika och pyssla tillsammans. Den andra träffen sker i augusti, berättar Jenny Kihlén, barn- och ungdomsbibliotikarie.

Sommarboksträffarna handlar om det kravlösa läsandet. Det finns inga förväntningar på att läsa mycket eller att det skall vara en viss sorts litteratur. Alla som vill delta är välkomna.

Fotbolls- vm

Trenden med deckare håller i sig i alla åldrar. Bland barn är böckerna om Lasse-Majas detektivbyrå speciellt populära. Samtidigt läggs fokus på att ligga i tiden och lyfta fram det som är aktuellt i nuläget.

– VI uppmärksammar fotbolls- vm och har därför tagit fram en bok som har koppling till respektive land, oftast är det en författare. Vi lyckades få ihop från alla länder, man kan hitta böcker som kanske gömmer sig i hyllan, både facklitteratur och skönlitteratur, förklarar Jenny Kihlén.

Samtidigt visas en slututställning med elever från Hjo konstskola. Det gemensamma temat gick under namnet ”Om varför”.

– De har jobbat med att utveckla sina egna uttryck. Alla ställer frågan ”Varför” men alla har gjort olika saker med blandade tekniker utifrån personliga tankar, säger Lisa Edman, lärare.

I juli går de allra flesta på semester, men på biblioteket i Tibro håller de öppet hela sommaren. Besökare får lästips, kan ta del av utställningar och vara med i tävlingar för barnen. Den regniga starten på sommaren har inneburit många besökare. Utbudet skall passa alla.

– För det första har vi sommarlån, böcker som man lånar går att ha till slutet av augusti, med undantag för en del nyare. På torsdag skall vi ha den första av två sommarboksträffar, alla barn i åldern åtta till tolv år har blivit inbjudna. Vi kommer prata böcker, fika och pyssla tillsammans. Den andra träffen sker i augusti, berättar Jenny Kihlén, barn- och ungdomsbibliotikarie.

Sommarboksträffarna handlar om det kravlösa läsandet. Det finns inga förväntningar på att läsa mycket eller att det skall vara en viss sorts litteratur. Alla som vill delta är välkomna.

Fotbolls- vm

Trenden med deckare håller i sig i alla åldrar. Bland barn är böckerna om Lasse-Majas detektivbyrå speciellt populära. Samtidigt läggs fokus på att ligga i tiden och lyfta fram det som är aktuellt i nuläget.

– VI uppmärksammar fotbolls- vm och har därför tagit fram en bok som har koppling till respektive land, oftast är det en författare. Vi lyckades få ihop från alla länder, man kan hitta böcker som kanske gömmer sig i hyllan, både facklitteratur och skönlitteratur, förklarar Jenny Kihlén.

Samtidigt visas en slututställning med elever från Hjo konstskola. Det gemensamma temat gick under namnet ”Om varför”.

– De har jobbat med att utveckla sina egna uttryck. Alla ställer frågan ”Varför” men alla har gjort olika saker med blandade tekniker utifrån personliga tankar, säger Lisa Edman, lärare.

  • Frans Nilsson