11 jul 2014 14:53

23 jan 2015 15:47

Spring i benen på friidrottsavslutning

TIBRO/ FRIIDROTTSSKOLA: Friidrottsskola på Snickarvallen

I torsdags var det mycket spring i benen på barnen som medverkade i Tibro AIK:s årliga friidrottsskola vid Snickarvallen. En vecka som avslutades med Pelles överraskning, glass och prisutdelning.

Tibro AIK Friidrottsklubb anordnade för åttonde året i rad en friidrottsskola där barn mellan 8-11 år var välkomna att testa på diverse grenar inom friidrott, och både nya liksom tidigare medlemmar i klubben deltog under aktiviteterna. Barnen fick under ledning av Nathalie Magnusson, utöva en ny gren för varje dag, bland annat häcklöpning och stavhopp. Det senare var en klar favorit hos många och de beskrev grenen som att flyga med stavar. Under måndagens åsk- och regnskurar fick barnen dock istället lära sig teoretiska delar om friidrott i skydd mot regnet.

Glass och prisutdelning

I år bestod gruppen av 11 barn, en relativt liten grupp jämfört med förgående år.

– Tidigare har vi haft upp emot 30 barn, i år är det en lagom stor grupp med tanke på att vi endast har en ledare, säger Roger Magnusson, Tibro AIK FIK.

Efter uppvärmning med fokus på koordination och spänst fick barnen kasta sig på höjdhoppsmattan och springa stafett innan det var dags för Pelles överraskning, en egensnickrad katapult som kastade skumchoklad vid fullträff med tennisboll. Föräldrar som stod vid sidan om med kameran i högsta hugg fotograferade de kladdiga barnen och efteråt var det glass och prisutdelning. Barnen var mycket nöjda med veckan och medverkar gärna igen nästa år.

Tibro AIK Friidrottsklubb anordnade för åttonde året i rad en friidrottsskola där barn mellan 8-11 år var välkomna att testa på diverse grenar inom friidrott, och både nya liksom tidigare medlemmar i klubben deltog under aktiviteterna. Barnen fick under ledning av Nathalie Magnusson, utöva en ny gren för varje dag, bland annat häcklöpning och stavhopp. Det senare var en klar favorit hos många och de beskrev grenen som att flyga med stavar. Under måndagens åsk- och regnskurar fick barnen dock istället lära sig teoretiska delar om friidrott i skydd mot regnet.

Glass och prisutdelning

I år bestod gruppen av 11 barn, en relativt liten grupp jämfört med förgående år.

– Tidigare har vi haft upp emot 30 barn, i år är det en lagom stor grupp med tanke på att vi endast har en ledare, säger Roger Magnusson, Tibro AIK FIK.

Efter uppvärmning med fokus på koordination och spänst fick barnen kasta sig på höjdhoppsmattan och springa stafett innan det var dags för Pelles överraskning, en egensnickrad katapult som kastade skumchoklad vid fullträff med tennisboll. Föräldrar som stod vid sidan om med kameran i högsta hugg fotograferade de kladdiga barnen och efteråt var det glass och prisutdelning. Barnen var mycket nöjda med veckan och medverkar gärna igen nästa år.

  • Frans Nilsson