16 jul 2014 09:30

23 jan 2015 15:47

Sommarcafé i Ransberg en ny tradition

Med bröllopstårta, levande musik och utställning var det sommarcafé i Ransberg.
– Det blev så uppskattat så vi planerar att ha ett varje sommar, säger Margareta Gustafsson, medlem ur församlingsrådet.

Svenska kyrkan i Ransberg anordnade sommarcafé med tema bröllop. Arrangemanget startade med en samling i kyrkan där kantor Ingrid Bergsten spelade Mendhelssons brudmarsch. Pastorsadjunkt Pernilla Eriksson talade om den kyrkliga vigselns historia och läste texter.

– Vi vill få känslan av ett bröllop med så många sinnen som möjligt inblandade. Prästen går igenom ritualen och vi har samlat ihop saker från trakten; brudkort, klänningar och lakan. Den stora grejen är brudkronan som inte finns tillgänglig annars, den står i ett kassaskåp, berättar Margareta Gustafsson, medlem ur församlingsrådet.

Bröllopstårta

Sommarcaféet fortsatte med bröllopsfest och utställning. I församlingshemmet var det dukat ett festbord där gästerna bjöds på tårta och fikade tillsammans. Uppslutningen blev större än väntat.

– Det var första gången, men eftersom det blev så uppskattat planerar vi att ha ett nytt varje sommar, nästa år blir det kanske tema konfirmation eller spelmän, förklarar Margareta.

Svenska kyrkan i Ransberg anordnade sommarcafé med tema bröllop. Arrangemanget startade med en samling i kyrkan där kantor Ingrid Bergsten spelade Mendhelssons brudmarsch. Pastorsadjunkt Pernilla Eriksson talade om den kyrkliga vigselns historia och läste texter.

– Vi vill få känslan av ett bröllop med så många sinnen som möjligt inblandade. Prästen går igenom ritualen och vi har samlat ihop saker från trakten; brudkort, klänningar och lakan. Den stora grejen är brudkronan som inte finns tillgänglig annars, den står i ett kassaskåp, berättar Margareta Gustafsson, medlem ur församlingsrådet.

Bröllopstårta

Sommarcaféet fortsatte med bröllopsfest och utställning. I församlingshemmet var det dukat ett festbord där gästerna bjöds på tårta och fikade tillsammans. Uppslutningen blev större än väntat.

– Det var första gången, men eftersom det blev så uppskattat planerar vi att ha ett nytt varje sommar, nästa år blir det kanske tema konfirmation eller spelmän, förklarar Margareta.

  • Frans Nilsson