17 jul 2014 21:57

23 jan 2015 15:47

Från knattar till damlag

Fotbollens dag i Hörnebo

Hörnebo All Star drabbar samman med dagens damlag, medan småttingarna i fotbollsskolan springer efter bollen och samlas i kramkalas. I september anordnas fotbollens dag, ett välbesökt evenemang med lång tradition.

Den sjunde september anordnar Hörnebo Sk fotbollens dag. Vid planerna och runt klubbstugan kommer en rad aktiviteter att ske under dagen.

– Tanken är att alla ungdomslag F 98 - 04 skall spela seriematcher medan de yngsta får försöka hitta annat motstånd, de har inte kommit i gång med serie än. Vi brukar köra en herrmatch, men i år blir det en dammatch. Hörnebo All Star möter dagens A- lag. Deltagare kan vara till exempel Nina Fellbrandt, som spelat i Kif Örebro, berättar Janne Eriksson, vice ordförande Hörnebo Sk.

Uppvisning

Utöver matcher kommer fotbollsskolan ha en populär programpunkt. Ett 50- tal deltagare i åldern 5 - 6 år visar vad de lärt sig. Inslaget brukar väcka viss uppmärksamhet. Janne Eriksson skrattar till och beskriver röran som brukar uppstå.

– Man ser bara några tröjor som rör sig fram och tillbaks, säger han med glimten i ögat.

Runt området kommer det att finnas pilkastning på ballonger, lotter, tävlingar och försäljning av grillade hamburgare. Dagen kommer även innehålla en uppvisning av Hörnebo Sk, bordtennissektion. Janne Eriksson hoppas på god uppslutning.

– Vi brukar ha hundratals besökare. Det är en gammal tradition som vi håller liv i för att få in pengar till verksamheten, allting kostar ju, säger Janne.

Den sjunde september anordnar Hörnebo Sk fotbollens dag. Vid planerna och runt klubbstugan kommer en rad aktiviteter att ske under dagen.

– Tanken är att alla ungdomslag F 98 - 04 skall spela seriematcher medan de yngsta får försöka hitta annat motstånd, de har inte kommit i gång med serie än. Vi brukar köra en herrmatch, men i år blir det en dammatch. Hörnebo All Star möter dagens A- lag. Deltagare kan vara till exempel Nina Fellbrandt, som spelat i Kif Örebro, berättar Janne Eriksson, vice ordförande Hörnebo Sk.

Uppvisning

Utöver matcher kommer fotbollsskolan ha en populär programpunkt. Ett 50- tal deltagare i åldern 5 - 6 år visar vad de lärt sig. Inslaget brukar väcka viss uppmärksamhet. Janne Eriksson skrattar till och beskriver röran som brukar uppstå.

– Man ser bara några tröjor som rör sig fram och tillbaks, säger han med glimten i ögat.

Runt området kommer det att finnas pilkastning på ballonger, lotter, tävlingar och försäljning av grillade hamburgare. Dagen kommer även innehålla en uppvisning av Hörnebo Sk, bordtennissektion. Janne Eriksson hoppas på god uppslutning.

– Vi brukar ha hundratals besökare. Det är en gammal tradition som vi håller liv i för att få in pengar till verksamheten, allting kostar ju, säger Janne.

  • Frans Nilsson