18 jul 2014 13:45

23 jan 2015 15:47

Tibrotrubadur spelar för kärleken

Anders Fryestam uppträder i Rock mot cancer

Som åttaåring spelade han på burkar till syrrans Metallicaalbum. Nu vill han förmedla tankar ur livet och sprida glädje. I helgen spelar han i Rock mot cancer.

Anders Fryestam är Tibrotrubaduren som bär musiken i sitt hjärta. Redan som barn väcktes intresset när storsystern spelade Black Album med Metallica.

– Jag var inte gammal då, men den skivan har följt mig i alla år. Min pappa har alltid spelat Elvis och Abba, han har ett stort musikintresse. Men det är framför allt från min mammas sida som jag har musiken, berättar Anders Fryestam.

Tibrovisan

Allting tog fart på högstadiet. Vid 15-års ålder spelade han för första gången inför publik.

– Just då var ”När hela världen står utanför” med Jumper populär. Min musiklärare frågade om jag inte skulle uppträda, då blev det ett litet band där som hette Experience, vi hade spelningar lite här och var, säger Anders.

För publiken på hemmaplan har han blivit en lokalkändis sedan han gjorde den omtalade ”Tibrovisan”.

– Det var en kompis som frågade mig, kan du inte göra en rockabillyvisa och då kom den till. Den är skriven med ironi. Det är en osynlig sanning om Tibro med en gnutta sarkasm, men det ligger någonting i det. Jag gjorde en seriös version också men den har aldrig blivit spelad. Jag har även gjort en Skövdevisa, förklarar Anders.

Glädje

Under lördagen spelar han ideellt i Hjo stadspark på Rock mot cancer. Att dela med sig av sig själv är viktigt för Anders.

– De som kommer kan förvänta sig texter de kan ta till sig av och sen ska jag fixa allsång. Jag vill bara ut och ha kul, ta med gitarren och glädja folk, menar Anders.

Anders Fryestam är Tibrotrubaduren som bär musiken i sitt hjärta. Redan som barn väcktes intresset när storsystern spelade Black Album med Metallica.

– Jag var inte gammal då, men den skivan har följt mig i alla år. Min pappa har alltid spelat Elvis och Abba, han har ett stort musikintresse. Men det är framför allt från min mammas sida som jag har musiken, berättar Anders Fryestam.

Tibrovisan

Allting tog fart på högstadiet. Vid 15-års ålder spelade han för första gången inför publik.

– Just då var ”När hela världen står utanför” med Jumper populär. Min musiklärare frågade om jag inte skulle uppträda, då blev det ett litet band där som hette Experience, vi hade spelningar lite här och var, säger Anders.

För publiken på hemmaplan har han blivit en lokalkändis sedan han gjorde den omtalade ”Tibrovisan”.

– Det var en kompis som frågade mig, kan du inte göra en rockabillyvisa och då kom den till. Den är skriven med ironi. Det är en osynlig sanning om Tibro med en gnutta sarkasm, men det ligger någonting i det. Jag gjorde en seriös version också men den har aldrig blivit spelad. Jag har även gjort en Skövdevisa, förklarar Anders.

Glädje

Under lördagen spelar han ideellt i Hjo stadspark på Rock mot cancer. Att dela med sig av sig själv är viktigt för Anders.

– De som kommer kan förvänta sig texter de kan ta till sig av och sen ska jag fixa allsång. Jag vill bara ut och ha kul, ta med gitarren och glädja folk, menar Anders.

  • Frans Nilsson