21 jul 2014 16:16

23 jan 2015 15:47

Hisnande färd med helikopter över Örlen

Håret flyger på nyfikna besökare och på badstranden yr sand över det vågiga vattnet. En gång om året landar en helikopter på Örlenbadet camping. I fredags var det dags igen.

I fredags eftermiddag spärrades en del av området på campingplatsens badstrand av. Familjer med luftmadrasser och filtar samlades runt gräsplätten för att titta. Efter lång väntan hördes det välbekanta ljudet av snurrande rotorblad. Barnen skrek och filmade med sina mobiltelefoner. Modiga gäster tog plats för att åka en runda.

– Det är en attraktion på campingen som vi gjort i sju- åtta års tid. De får åka cirka fem minuter på 250 meters höjd, de kör i 200 km/h. Man får bra översikt, förklarar Anders Sköld, Heli air - Sweden.

Upplevelse

Innan start gick personal igenom säkerhetsrutiner och alla utrustades med hörselskydd. Efter en snabb och intensiv färd gick de första passagerarna av.

– Det var mäktigt. Helt underbart. Vilka vyer, det får bli fler gånger, sa de tillsammans.

Reaktionerna var blandade, vissa klev av med skräckblandad förtjusning.

– Det var läskigt att landa, menade Samuel Johansson.

I fredags eftermiddag spärrades en del av området på campingplatsens badstrand av. Familjer med luftmadrasser och filtar samlades runt gräsplätten för att titta. Efter lång väntan hördes det välbekanta ljudet av snurrande rotorblad. Barnen skrek och filmade med sina mobiltelefoner. Modiga gäster tog plats för att åka en runda.

– Det är en attraktion på campingen som vi gjort i sju- åtta års tid. De får åka cirka fem minuter på 250 meters höjd, de kör i 200 km/h. Man får bra översikt, förklarar Anders Sköld, Heli air - Sweden.

Upplevelse

Innan start gick personal igenom säkerhetsrutiner och alla utrustades med hörselskydd. Efter en snabb och intensiv färd gick de första passagerarna av.

– Det var mäktigt. Helt underbart. Vilka vyer, det får bli fler gånger, sa de tillsammans.

Reaktionerna var blandade, vissa klev av med skräckblandad förtjusning.

– Det var läskigt att landa, menade Samuel Johansson.

  • Frans Nilsson