22 jul 2014 09:51

23 jan 2015 15:47

Smakupplevelse i historisk miljö

På lördag är det tårtkalas på Balteryd. En fest för alla sinnen inramad i en lantlig miljö.
– det är en smakupplevelse, säger Elof Johansson, ordförande i Tibro längs Åna.

I helgen är det tårtkalas på Balteryd. En årlig tradition som lockar med hembakt och musik i gröngräset.

– Vi har över 40 tårtor som de får köpa och sedan smaska i sig ordentligt. Samtidigt har vi en utställning med Tibrobördige Kristin Lidström som heter ”Förströelse bland filbunkar och furor”. Förra året kom det ungefär 600 personer, är vädret hyggligt hoppas vi på lika många i år, berättar Elof Johansson, ordförande i Tibro längs Åna.

Uppvisning

Av tradition bjuds det på levande musik. I år är det countryinspirerade gruppen ”Gubbröra” som står för underhållningen och i en ny programpunkt är det uppvisning från Tibro Modellflygklubb. Elof hoppas på en minnesvärd eftermiddag.

– Det är socialt, att träffa vänner man inte sett på länge. Många kommer tidigt och sitter tills det är slut. Det är en upplevelse, menar Elof.

I helgen är det tårtkalas på Balteryd. En årlig tradition som lockar med hembakt och musik i gröngräset.

– Vi har över 40 tårtor som de får köpa och sedan smaska i sig ordentligt. Samtidigt har vi en utställning med Tibrobördige Kristin Lidström som heter ”Förströelse bland filbunkar och furor”. Förra året kom det ungefär 600 personer, är vädret hyggligt hoppas vi på lika många i år, berättar Elof Johansson, ordförande i Tibro längs Åna.

Uppvisning

Av tradition bjuds det på levande musik. I år är det countryinspirerade gruppen ”Gubbröra” som står för underhållningen och i en ny programpunkt är det uppvisning från Tibro Modellflygklubb. Elof hoppas på en minnesvärd eftermiddag.

– Det är socialt, att träffa vänner man inte sett på länge. Många kommer tidigt och sitter tills det är slut. Det är en upplevelse, menar Elof.

  • Frans Nilsson