27 jul 2014 18:45

23 jan 2015 15:47

57 bakverk på tårtfesten

BALTERYD: Hembakt lockade många

Redan före kl 14 ringlade sig kön lång utanför serveringstältet De cirka 300 personerna lät sig väl smaka av de 57 olika tårtorna som stod framdukade.

Alla tårtor är hembakta och det är föreningarnas medlemmar och en del utomstående som ställer upp och bakar. Vädret visade sig från sin bästa sida och publiken trivdes verkligen. Många som inte träffats på länge fick nu chansen prata gamla minnen. En bidragande del till trivseln är den fina miljön vid Balteryds hembygdsgård

Under tiden underhöll Moas Gubbröra med musik från 50- och 60-talet. Då och då gör de en del publika framträdanden. Att det finns spelglädje hos de agerande är inte att ta miste på.

På andra sidan trädgården höll modellflygarna på med sina flygande maskiner. De hade med sig dubbelkommando till sina flygmaskiner så det fanns chans för publiken att få styra planen i luften. Speciellt de lite yngre åskådarna tyckte att detta var en upplevelse. Dom hade med sig många maskiner både med eldrift och bränsledrift.

Under söndagen fortsatte aktiviteterna i Balteryd med en spelmansträff i det fina vädret. Ca: 35 spelemän och kvinnor hade samlats i Balteryd för att spela ihop. Det bildades olika konstellationer och det byttes låtar med varandra.

Alla tårtor är hembakta och det är föreningarnas medlemmar och en del utomstående som ställer upp och bakar. Vädret visade sig från sin bästa sida och publiken trivdes verkligen. Många som inte träffats på länge fick nu chansen prata gamla minnen. En bidragande del till trivseln är den fina miljön vid Balteryds hembygdsgård

Under tiden underhöll Moas Gubbröra med musik från 50- och 60-talet. Då och då gör de en del publika framträdanden. Att det finns spelglädje hos de agerande är inte att ta miste på.

På andra sidan trädgården höll modellflygarna på med sina flygande maskiner. De hade med sig dubbelkommando till sina flygmaskiner så det fanns chans för publiken att få styra planen i luften. Speciellt de lite yngre åskådarna tyckte att detta var en upplevelse. Dom hade med sig många maskiner både med eldrift och bränsledrift.

Under söndagen fortsatte aktiviteterna i Balteryd med en spelmansträff i det fina vädret. Ca: 35 spelemän och kvinnor hade samlats i Balteryd för att spela ihop. Det bildades olika konstellationer och det byttes låtar med varandra.

  • Elof Johansson