30 jul 2014 09:20

23 jan 2015 15:47

Inbrottsförsök i klubbstuga för femte gången

Under tisdagen upptäcktes ett inbrottsförsök i Hörnebo Sk:s klubbstuga.
– Det är femte gången på några månader, säger Janne Eriksson, vice ordförande Hörnebo Sk.

I sommar har klubbstugan utsatts för flera inbrottsförsök och inbrott, senast i juni då tjuvar tog sig in. Bytet blev skralt: korvburkar, dricka och en växelkassa. Den här gången lyckades de inte men för klubben innebär det återkommande kostnader och merarbete.

– Det finns absolut ingenting att ta. Det skapar bara en massa negativ energi. Senast slog de hål i väggen på bollförrådet och försökte ta sig in den vägen. Nu får vi byta lite brädfodringar sen hoppas vi att det får vara i fred, säger Janne Eriksson.

Inga vittnen

Klubben uppmanar allmänheten att hålla uppsikt. Trots återkommande polisanmälningar har ingen utredning gjorts.

– Så länge det inte finns krossade rutor eller blodspår så kommer inte polisen ut. Det vore snart inte fel att sätta upp en kamera, men det kostar och det är verksamheten som blir drabbad, säger Janne.

I sommar har klubbstugan utsatts för flera inbrottsförsök och inbrott, senast i juni då tjuvar tog sig in. Bytet blev skralt: korvburkar, dricka och en växelkassa. Den här gången lyckades de inte men för klubben innebär det återkommande kostnader och merarbete.

– Det finns absolut ingenting att ta. Det skapar bara en massa negativ energi. Senast slog de hål i väggen på bollförrådet och försökte ta sig in den vägen. Nu får vi byta lite brädfodringar sen hoppas vi att det får vara i fred, säger Janne Eriksson.

Inga vittnen

Klubben uppmanar allmänheten att hålla uppsikt. Trots återkommande polisanmälningar har ingen utredning gjorts.

– Så länge det inte finns krossade rutor eller blodspår så kommer inte polisen ut. Det vore snart inte fel att sätta upp en kamera, men det kostar och det är verksamheten som blir drabbad, säger Janne.

  • Frans Nilsson