03 aug 2014 20:28

23 jan 2015 15:47

Barnen inledde årets kräftfiske

Kräftmånaden har precis börjat och på fredagskvällen hölls det årliga kräftfisket för barn. Det varma vädret gjorde tillställningen lyckad när Tidans åbankar intogs av hela familjer på jakt efter det tiobenta skaldjuret.

Med 25 år på nacken har kräftfisket för barn blivit en tradition i Tibro. Den stora uppslutningen till årets arrangemang bekräftade dess popularitet. Åbankarna var tagna i besittning av stora och små.

– Det är en riktig folkfest, hela familjer kommer, konstaterar Robert Johansson från Tibro Sportfiskeklubb.

Det hela ordnades av fiskeklubben och kommunen, på ett barnvänligt sätt, och pågick från sex till tio på fredagskvällen. Alla mellan sex och fjorton år var välkomna att delta. Varje barn fick ut en bur och en håv för att fiska med.

– Kräftorna ska vara elva centimeter och barnen får ta så mycket de får, säger Robert Johansson.

Fiskeområdet sträckte sig från stenbron över Tidan en kilometer nedströms. De flesta hade samlats vid gamla kvarnen, där det fanns kiosk, lotteri och korvgrillning. Även tävlingar ordnades för barnen, bland annat för största kräfta. Det varma vädret gynnade fisketuren och gjorde kvällen trivsam för besökarna.

Med 25 år på nacken har kräftfisket för barn blivit en tradition i Tibro. Den stora uppslutningen till årets arrangemang bekräftade dess popularitet. Åbankarna var tagna i besittning av stora och små.

– Det är en riktig folkfest, hela familjer kommer, konstaterar Robert Johansson från Tibro Sportfiskeklubb.

Det hela ordnades av fiskeklubben och kommunen, på ett barnvänligt sätt, och pågick från sex till tio på fredagskvällen. Alla mellan sex och fjorton år var välkomna att delta. Varje barn fick ut en bur och en håv för att fiska med.

– Kräftorna ska vara elva centimeter och barnen får ta så mycket de får, säger Robert Johansson.

Fiskeområdet sträckte sig från stenbron över Tidan en kilometer nedströms. De flesta hade samlats vid gamla kvarnen, där det fanns kiosk, lotteri och korvgrillning. Även tävlingar ordnades för barnen, bland annat för största kräfta. Det varma vädret gynnade fisketuren och gjorde kvällen trivsam för besökarna.

  • Jesper Sydhagen