03 aug 2014 06:00

23 jan 2015 15:29

EHCC ny ägare

EHCC har förvärvat fyra bostäder i Tibro som tidigare tillhörde PL Fastigheter. Flera av lägenheterna är eftersatta och i stort behov av renovering.
– Vi kommer besiktiga alla bostäder, säger Erik Carlsson, vd EHCC.

Husen som ligger på Skövdevägen 18 och 32 samt Bäckängsgatan 28 och 32 ägdes tidigare av PL Fastigheter och har sedan en lång tid tillbaks kraftigt eftersatt underhåll. Efter att ägarens vuxna barn trakasserat och hotat hyresgäster har denne blivit polisanmäld vid ett flertal tillfällen. I våras dömdes personen för misshandel och hot mot tjänsteman. Företrädarna har dessutom varit oanträffbara för såväl hyresgäster som kommun och hyresgästförening. För två månader sedan bedömde hyresgästföreningen läget som akut och beslutade om tvångsförvaltning. Den 19 juni tillträdde EHCC som nytt fastighetsbolag med begäran om att tvångsförvaltning skall upphöra.

Renovering

Sedan ett par veckor tillbaks påbörjades ett digert arbete.

– Vi kommer besiktiga alla lägenheter, det finns en del renoveringsbehov. Vi kommer skriva en plan och kontakta alla hyresgäster vad som sker. Det är varierande behov. Ventilationsproblem är genomgående sedan är det en del fuktskador. PL Fastigheter har ju inte förädlat någonting utan bara förvaltat, när de köpte var de i gott skick, förklarar Erik Carlsson, vd.

Långsiktig satsning

De akuta åtgärderna såsom lösa eluttag och trasiga vitvaror är fixade. Renoveringsplanen kommer löpa med stor sannolikhet under hela 2015. Avsikten är en långsiktig satsning. Ahmad Sabah Al Omar som bor på Bäckängsgatan hoppas på en stor förändring.

– Min kran var trasig i nästan ett år. Det var jättekallt, spisen och kylskåpet fungerade inte så bra. Vissa eluttag var trasiga. Det var bråk varje månad att jag inte betalat hyran fast jag visade kvitto. En gång blev jag tvungen att betala dubbelt. De nya ägarna har inte varit här än men det känns som att det kommer bli fixat, säger Ahmad.

Husen som ligger på Skövdevägen 18 och 32 samt Bäckängsgatan 28 och 32 ägdes tidigare av PL Fastigheter och har sedan en lång tid tillbaks kraftigt eftersatt underhåll. Efter att ägarens vuxna barn trakasserat och hotat hyresgäster har denne blivit polisanmäld vid ett flertal tillfällen. I våras dömdes personen för misshandel och hot mot tjänsteman. Företrädarna har dessutom varit oanträffbara för såväl hyresgäster som kommun och hyresgästförening. För två månader sedan bedömde hyresgästföreningen läget som akut och beslutade om tvångsförvaltning. Den 19 juni tillträdde EHCC som nytt fastighetsbolag med begäran om att tvångsförvaltning skall upphöra.

Renovering

Sedan ett par veckor tillbaks påbörjades ett digert arbete.

– Vi kommer besiktiga alla lägenheter, det finns en del renoveringsbehov. Vi kommer skriva en plan och kontakta alla hyresgäster vad som sker. Det är varierande behov. Ventilationsproblem är genomgående sedan är det en del fuktskador. PL Fastigheter har ju inte förädlat någonting utan bara förvaltat, när de köpte var de i gott skick, förklarar Erik Carlsson, vd.

Långsiktig satsning

De akuta åtgärderna såsom lösa eluttag och trasiga vitvaror är fixade. Renoveringsplanen kommer löpa med stor sannolikhet under hela 2015. Avsikten är en långsiktig satsning. Ahmad Sabah Al Omar som bor på Bäckängsgatan hoppas på en stor förändring.

– Min kran var trasig i nästan ett år. Det var jättekallt, spisen och kylskåpet fungerade inte så bra. Vissa eluttag var trasiga. Det var bråk varje månad att jag inte betalat hyran fast jag visade kvitto. En gång blev jag tvungen att betala dubbelt. De nya ägarna har inte varit här än men det känns som att det kommer bli fixat, säger Ahmad.

  • Frans Nilsson