03 aug 2014 18:53

23 jan 2015 15:47

Jazzkonsert på Vintergatan

Det brittiska tradjazzbandet New Orleans Heat gästade Tibro på fredagen. De spelade egna låtar och tolkade gamla klassiker.

New Orleans Heat har spelat som band i 50 år. Trots skiftande uppställning finns fortfarande några originalmedlemmar kvar. Samtliga musiker kommer från England och Wales. Som bandnamnet antyder spelar de tradjazz med förankring i New Orleans-stilen. Under deras Sverigeturné, som pågått i ett år, har det blivit många kyrkspelningar där det till övervägande del spelats hymner och spirituella låtar.

Ingen oberörd

När de på fredagskvällen framträdde på Vintergatan blev det istället en bredare låtlista. Sjumannabandet spelade blues, stomp och annat. Att intresset för tradjazz eventuellt har minskat i takt med en åldrande publik märktes inte vid fredagens konsert. Vintergatans biosalong var fullsatt och hänryckningen omisstaglig. Framträdde gjorde ett samspelt och erfaret band, som inte lämnade sin publik oberörd.

New Orleans Heat har spelat som band i 50 år. Trots skiftande uppställning finns fortfarande några originalmedlemmar kvar. Samtliga musiker kommer från England och Wales. Som bandnamnet antyder spelar de tradjazz med förankring i New Orleans-stilen. Under deras Sverigeturné, som pågått i ett år, har det blivit många kyrkspelningar där det till övervägande del spelats hymner och spirituella låtar.

Ingen oberörd

När de på fredagskvällen framträdde på Vintergatan blev det istället en bredare låtlista. Sjumannabandet spelade blues, stomp och annat. Att intresset för tradjazz eventuellt har minskat i takt med en åldrande publik märktes inte vid fredagens konsert. Vintergatans biosalong var fullsatt och hänryckningen omisstaglig. Framträdde gjorde ett samspelt och erfaret band, som inte lämnade sin publik oberörd.

  • Jesper Sydhagen